Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De får böta 10 000 – om telefonen ringer

Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: IAN STEPHEN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK / IAN STEPHEN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Ett ungdomligt Chelsea gör succé i Premier League och bakom framgången råder Frank Lampards stenhårda regler.

Bland annat blir det tusen pund i böter om telefonen ringer under ett lagmöte och tjugotusen pund – över tvåhundratusen kronor – i böter för den som kommer sent till en träning.

Frank Lampard har haft en succéartad inledning som Chelsea-tränare. Ett ungt och talangfyllt Chelsea ligger på tredjeplats i Premier League efter tolv omgångar på samma poäng som andraplacerade Leicester.

Flera av lagets unga spelare har slagit igenom och namn som Tammy Abraham (22), Mason Mount (20) och Callum Hodson-Odoi (18) har fått rejält med speltid i säsongsinledningen.

Att hålla koll på en hel trupp är inte alltid enkelt och nu har en lista på Chelseas hårda bötessystem kommit fram på journalisten Ahmad Yousefs Twitter-konto. Det är idel hårda bestraffningar som väntar den som inte förhåller sig till Lampards regler.

Lista med tolv bötesbrott

På böteslistan som Lampard undertecknat står det bland annat att den som kommer för sent till ett lagmöte får böta femhundra pund - över femtusen kronor - för varje minut. Dessutom får inte heller telefonen ringa under ett sånt möte, då blir det tusen pund i böter.

Det allra hårdaste straffet gäller när det handlar om att komma sent till träningar. Den som kommer sent till en träning får böta tjugotusen pund, alltså över tvåhundratusen kronor.

Ytterligare straff på den tolv punkter långa listan är bland annat tiotusen pund för den som inte rapporterar in sjukdom eller skada i tid och två och ett halvt tusen pund för den som inte dyker upp för behandling i tid.

”Tror att det är första steget”

Efter succén i inledningen av Premier League står Chelsea på 26 poäng efter 12 matcher. Laget ligger därmed före Liverpools på förhand främsta titelutmanare Manchester City men Lampard vill ännu inte nämna sitt unga lag som en aspirant till titeln.

– Att säga det skulle vara lite naivt eftersom vi inte ens tagit oss igenom en tredjedel av säsongen, säger Lampard till The Express.

Laget ligger åtta poäng efter Liverpool.

– Om vi kan bibehålla formen, bibehålla resultaten, då kan vi komma ikapp. Jag tror att det är första steget.

https://twitter.com/EgyptianPlayers/status/1194248714166161414?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportbible.com%2Ffootball%2Ffootball-funny-news-chelseas-fine-list-for-this-season-has-been-revealed-20191112