Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför stoppas Özils flytt till storklubben

Mesut Özil, mittfältare i Arsenal som kan vara på väg till Milan. Foto: CAL SPORT MEDIA / CAL SPORT MEDIA/SIPA USA/IBL SIPA USA
Ivan Gazidis, nybliven vd i Milan. Foto: KIERAN MCMANUS/BPI/REX / KIERAN MCMANUS/BPI/REX REX FEATURES
Unai Emery, tränare i Arsenal.Foto: JOHN SIBLEY / ACTION IMAGES VIA REUTERS BILDBYRÅN

Mesut Özil såg ut att vara på väg till Milan.

Då klev nyblivne vd:n Ivan Gazidis in och stoppade affären. 

När Arsenal föll mot West Ham med 0-1 fanns Mesut Özil inte ens med på bänken. Och tränaren Unai Emerys kommentarer efter matchen gjorde klart att det inte berodde på en skada. 

– Spelarna som förtjänade att vara med i truppen var med i truppen, sa Emery. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Arsenal – direkt i Messenger 

 

Flera engelska tidningar, däribland Daily Mail, har därefter skrivit att Emery vill göra sig av med Özil i januari. Till viss del av ekonomiska skäl; Özil är Arsenals bäst betalde spelare, och drar enligt uppgifter i England in runt tre miljoner kronor i veckan. 

Foto: ANDY ROWLAND / IMAGO/PRIME MEDIA IMAGES/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST

Özil till Milan stoppas

Enligt italienska Corriere dello Sport ville Arsenal försöka lassa över Özil till Serie A-klubben Milan, på lång. Klubbdirektören Paolo Maldini påstås ha varit för övergången – men nyblivne vd:n Ivan Gazidis blockerade lånet, med referens till att Milan inte ska satsa på spelare som är över 25 år gamla.

 

LÄS MER: Serie A 2018/2019 – allt du behöver veta 

 

Gazidis känner Özil, då han kom till Milan från just Arsenal i fjol. 

Emery sa på en presskonferens under gårdagen att Özil kan bli aktuell för en startplats i Arsenals match mot Chelsea på lördag.