Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Daniel Ek förbereder ett nytt Arsenal-bud

Foto: JANNE ÅKESSON/SWEPIX
Foto: MATT IMPEY/SHUTTERSTOCK / MATT IMPEY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Daniel Eks första försök att ta över Arsenal nobbades av Londonklubben.

Nu förbereder Spotifys grundare ett nytt högre bud, skriver Daily Mail.

Det var drygt en månad sedan Daniel Ek gick ut på Twitter och meddelade att han ville ta över Arsenal. Svenskens intresse kom upp till ytan efter att Arsenal inblandning i Super League. 

Supportrar gick ut på Londons gator för att protestera mot klubbens amerikanska ägare Stan Kroenke och hans son Josh Kroenke.

Men Kroenke tackade nej till Daniel Eks, Spotifys grundare och vd, erbjudande som uppgetts ligga på omkring 20 miljarder kronor.

På Twitter skrev han själv om nobben:

De svarade att de inte behöver pengarna. Jag respekterar deras beslut men är fortsatt intresserad och tillgänglig om situationen skulle förändras”.

Ökar sitt bud

I sin planerade satsning hade Ek med sig klubblegendarena Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira.

Nu rapporterar Daily Mail att Daniel Ek förbereder ett nytt bud – över 23 miljarder kronor. Tidningen skriver vidare att Premier League-klubben väntar på ett andra erbjudande.

Trots att Arsenal, liksom de andra engelska klubbar, lämnade Super League bara dagar efter att den presenterats är supportrar fortsatt kritiska mot ägarna.

Arsenal har inte vunnit Premier League sedan säsongen 2003/2004 och slutade åtta den här säsongen.