Foto: Julian FinneyFoto: Julian Finney
 Foto: Julian Finney
Foto: Julian FinneyFoto: Julian Finney
 Foto: Julian Finney

Courtois utvisad i Chelseas premiär

Publicerad

Chelsea fick nöja sig med en poäng mot Swansea.

Detta efter att dramatiska scener utspelat sig på Stamford Bridge.

Bafétimbi Gomis sänkte en straff, efter att Thibaut Courtois blivit utvisad.

En situation som blev omdiskuterad.

– Känslan är att den är utanför straffområdet, säger Viasats expert Bosse Petersson.

Det är en händelserik match som utspelar sig på Stamford Bridge.

Förra säsongens mästare Chelsea gick till halvtidsvila med en 2-1-ledning, efter att Oscar läckert skruvat in en frispark och Willain tursamt fått in en lobb i Swansea-målet.

Men i början av den andra halvleken var det utjämnat.

Swanseas Bafétimbi Gomis kom fri mot straffområdet och möttes av en utrusande Thibaut Courtois. Chelsea-målvakten satte en fot i låret på Gomis, och fick syna det röda kortet.

Domaren pekade även på straffpunkten. Och Gomis hade inga problem att överlista Asmir Begovic, som fick kliva in i Courtois ställe.

"Det är solklar straff"

Händelsen lär diskuteras i efterhand. Chelsea-backen John Terry var snabbt framme och diskuterade situationen med en linjedomare, vilket till slut resulterade i ett gult kort för engelsmannen.

Men Viasats expert Bosse Petersson tyckte att Terry hade en poäng i att ifrågasätta domslutet.

– Är den där utanför eller innanför straffområdet? Jag tror att jag håller med Terry, att den är någon halvmeter utanför. Känslan är att den är utanför, säger han i kanalens sändning.

Studioexperten Bojan Djordjic var dock säker på sin sak.

– Det är solklar straff, och rött kort för Courtois, säger Djordjic.

Chelsea-tränaren José Mourinho ville inte kommentera straffsituationen överhuvudtaget.

– Jag drar ingen slutsats. Du har kameran och du har specialisten som tar besluten, jag vill inte tycka någonting om det, säger han i Viasats sändning.

Några minuter senare såg det ut som att Gomis gjort sitt andra mål för matchen och försatt Swansea i ledningen - men målet blev avvinkat för offside.

Matchen slutade 2-2.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag