Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Citys segersvit fortsätter – sänkte Arsenal i stormötet

Foto: ARRON GENT/JMP/SHUTTERSTOCK / ARRON GENT/JMP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ARRON GENT/JMP/SHUTTERSTOCK / ARRON GENT/JMP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Serieledande Manchester City ångar på i toppen av Premier League. 

Under söndagskvällen besegrades Arsenal med 1-0 på Emirates Stadium. 

Matchjälte blev Raheem Sterling med matchens enda mål. 

En minut och sexton sekunder.

Så lång tid tog det för Manchester City att ta ledningen mot Arsenal då Raheem Sterling nickade in bollen efter ett inlägg av Riyad Mahrez. 

– En galen start, vilken start av Riyad Mahrez, säger Bojan Djordic i Viaplay. 

Kritiserar Arsenalförsvaret.

Att det var 170 centimeter Sterling som nådde högst på inlägget menar dock Djordjic är ett underbetyg för Arsenal-försvaret.  

– Det är ett perfekt inlägg, men sen tycker jag inte att Sterling ska vara den som ska nicka in den. Det är inget vidare försvarspel, säger han.

City inledde matchen intensivt och klev ut med en hög press  som Arsenal hade problem med att hantera inledningsvis. Hemmalaget jobbade successivt in i matchen men Sterlings mål blev den enda. 

18:e raka segern 

Segern var Manchester Citys 18:e raka, alla tävlingar inräknat och gör att Manchester City alltjämt inte förlorat en fotbollsmatch i år. Laget har har nu ett tiopoängs försprång ner till tvåan Leicester City. 

– Vi hade en svår start av säsongen, något som vi inte är vana vid. Vi gjorde inte lika mycket mål som vi brukade. Sen började vi få resultaten med oss och det är det som bygger ett starkt lag, att få resultaten med sig, säger Sterling till SkySports.

Arsenal å sin sida har nio poäng upp till Chelsea på femteplatsen, som innebär en gruppspelsplats i Europa League.