Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Citys attack mot spanska jättarna

Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOAN GOSA / STELLA PICTURES/XINHUA/AVALON.RED B950
Foto: NEIL HALL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Manchester City blev anklagade av La Liga-pampen Javier Tabas för att ha förstört transfermarknaden.

Nu har klubbpampen Khaldoon Al-Mubarak kommit med ett ilsket försvarstal. 

Sedan Mansour-familjen tog över Manchester City har klubben vunnit Premier League fyra gånger och tagit otaliga cuptitlar. Men Abu Dhabi-släktens inflytande över fotbollen är långt ifrån okontroversiell.

I förra veckan gick La Ligas ordförande Javier Tabas ut och anklagade Citys ägare för att ha ”förvrängt” marknaden för spelarköp. Bara sedan Pep Guardiola kom till klubben, 2016, har City spenderat ungefär sex miljarder kronor på spelare. 

Citys attack på La Liga

Men ordförande Khaldoon Al-Mubarak menar att City inte är ensamma att punga ut. Han har gått till motattack och anklagat Tabas för att blunda för att både Barcelona och Real Madrid har investerat miljarder på spelare under decennierna. 

– Han pratar om att vi har förvrängt marknaden. Det är ett ironiskt hyckleri. Låt oss kolla på spanska ligan, alla transferrekord. Vem drog i gång det?

– Kolla på världsrekorden, Figo, Zidane. När summorna tog ett jätteskutt, var hände det någonstans? Man borde titta på den ligans historia och se att den ligan blivit förvrängd genom åren, säger Al-Mubarak enligt Talksport.  

”Manchester City har ingen spelare där”

Den dyraste City-övergången genom tiderna skedde när Riyad Mahrez hämtades in från Leicester. Han kostade då drygt 600 miljoner kronor.

– Om man kollar på de tio dyraste spelarna genom tiderna, så har Manchester City inte en enda spelare där, inte en enda, säger Al-Mubarak. 

Real Madrid och Barcelona har brutit ”miljardvallen” vid två tillfällen vardera: Gareth Bale och Cristiano Ronaldo (Real Madrid) och Philippe Coutinho och Ousmane Dembele (Barcelona).