Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESFoto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
 Foto: MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Foto: ROBIN PARKER / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: ROBIN PARKER / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: ROBIN PARKER / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH

Citys hån mot United – efter galna skrällen

Publicerad

Manchester City är Premier League-mästare i kavaj.

Det står klart efter att stadsrivalen Manchester United förlorat hemma mot jumbon West Bromwich med 1–0.

Därmed tar Manchester City sin femte ligatitel i historien.

Det har stått klart i teorin ett bra tag. I dag blev det även klart i praktiken.

Manchester City är klara mästare i Premier League.

Under söndagen hade stadsrivalen Manchester United chansen att hålla spänningen vid liv i serien vid tagen poäng hemma mot West Bromwich Albion.

Det slutade i stället med förlust sedan Jay Rodriguez nickat in segermålet i den 73:e minuten.

Victor Nilsson Lindelöf från start när United tappade guldet

United, med svenske Victor Nilsson Lindelöf från start, misslyckades med sin slutforcering trots stort bollinnehav och skickade därmed guldet till Manchester City, trots att det återstår fem matcher av säsongen.

Manchester United får i stället sikta in sig på att säkra andraplatsen i ligan. Den innehas just nu av United, en poäng före Liverpool på tredjeplats.

Citys pik mot rivalen efter mästartiteln

Manchester City var inte sena med att pika sin ärkerival efter att ha blivit mästare.

"Vår tid. Vår stad", skriver de på Twitter.

Vänsterbacken Benjamin Mendy jublade i högan sky över att ha blivit mästare.

"Vi är mästare! Grattis grabbar", skriver han på Twitter.

https://twitter.com/ManCity/status/985561267329957888

 

https://twitter.com/benmendy23/status/985561331838476288
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag