Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chocken: Arsenal vill ha förre Spurstränaren

Mattsson: "Ljungberg har oerhört hög status i Arsenal"
Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PAUL DENNIS/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK / PAUL DENNIS/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Fredrik Ljungberg är Arsenals lösning på tränarfrågan - i alla fall för stunden. 

Enligt The Athletics David Ornstein, som har väldigt god insyn i klubben, så ser de dock rivalklubben Tottenhams förre tränare Mauricio Pochettino som en tänkbar ersättare till Unai Emery på lång sikt. 

”Det går fort i hockey”, brukar man säga. Det kan bevisligen gå väldigt fort i fotboll med. 

Efter 5,5 år som huvudtränare för Tottenham fick Mauricio Pochettino nyligen sparken och ersattes av José Mourinho. Nu på fredagen fick Unai Emery sparken från Tottenhams rivalklubb Arsenal och den svenska fotbollsikonen Fredrik Ljungberg tar över - åtminstone temporärt. 

Men hur hör allt det här ihop undrar ni? Jo, enligt The Athletics David Ornstein som har väldigt god insyn i Arsenal, så ser klubbledningen Pochettino som en tänkbar ersättare till Emery. 

Chocken: Arsenal intresserat av Pochettino

Pochettino har tidigare sagt att Arsenal är en av de tre klubbar han inte skulle kunna jobba för, detta på grund av sin nära koppling till Tottenham. 

De andra två är FC Barcelona (Pochettino har en historia hos lokalrivalen Espanyol) samt argentinska Rosario Central, då han växte upp med deras rivaler Newell’s Old Boys. 

- Jag skulle hellre jobba på min gård hemma i Argentina då, sa Pochettino 2018. 

Arsenal ska dock, enligt The Athletic, inte vara avskräckta av Pochettinos hållning. De ser hans förmåga att jobba med unga spelare samt att han är baserad i London och redo att sätta i gång direkt som stora fördelar. 

Skulle Pochettino bli tillfrågad och ta jobbet skulle det vara en av de mest kontroversiella tränarövergångarna i modern historia, menar The Athletic.