Chockbesked: Han kan ta över Arsenal

Foto: MAXIM SHEMETOV / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTO / JAVIER GARCIA/BPI/REX/SHUTTERSTO REX FEATURES

Arsenal är ute på jakt efter en ny tränare.

Och nu har ett riktigt skrällnamn dykt upp bland kandidaterna. 

Arsène Wenger har ett och ett halvt år kvar på kontraktet – men supportrarnas tålamod börjar ta slut. Efter 0-3-förlusten mot Manchester City i ligacupfinalen var kritiken mot fransmannen av det massiva slaget, och nu har klubbledningen känt sig nödgade att agera.

Enligt Daily Telegraph tittar Arsenal på flera olika alternativ att plocka in i sommar för att ersätta Wenger. Många namn är bekanta och har nämnts tidigare som potentiella Wenger-efterträdare.

Löw och Jardim favoriter

Som Joachim Löw, Tysklands förbundskapten som förde tyskarna till VM-guld 2014. Och Monacos succéman Leonardo Jardim, som Arsenal ska ha haft ögonen på en längre tid. Jardim har dock kontrakt med Monaco fram till 2020. 

Men Daily Telegraph bjuder även på ett riktigt skrällnamn. Brendan Rodgers, mannen som nästan lyckades föra Liverpool hela vägen till ligatiteln 2014, men som sedan blev kraftigt ifrågasatt och fick sparken, uppges vara ett tänkbart alternativ för Arsenal-ledningen. 

Rodgers aktuell för Arsenal

"Det finns en känsla att Celtic-tränaren Brendan Rodgers metoder och erfarenhet skulle passa Arsenal, men att sälja in honom till supportrarna vore tufft under en period då klubben vill ena fansen efter den intensiva och ofta ilskna debatten som omgett Wenger", skriver skribenten Jeremy Wilson. 

Daily Telegraph skriver att Thierry Henry är öppen för att ta över klubben, men att vissa tunga röster inom Arsenal ställer sig tveksamma till att han skulle vara redo. Även Sjaktar Donetsk-tränaren Paulo Fonseca nämns i potten av namn. 

Enligt Daily Star har Arsenal redan fått nobben från ett tungt namn: forne Barcelona-tränaren Luis Enrique.