Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chelseas Thomas Tuchel placeras i Manchester United

Thomas Tuchel
Foto: DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Ralf Rangnick
Foto: MARTIN RICKETT / STELLA PICTURES / PA
Mauricio Pochettino
Foto: DAVID WINTER/SHUTTERSTOCK / DAVID WINTER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Det fortsätter att storma kring Chelsea. 

Nu placeras klubbens huvudtränare, Thomas Tuchel, hos toppkonkurrenten Manchester United, något Daily Star rapporterar om.  

Ralf Rangnick tog över Manchester United efter att Ole Gunnar Solskjaer fått sparken i november. Tysken skrev på ett avtal som innebär att han ska leda klubben säsongen ut och sedan övergå till en roll inom Uniteds sportsliga ledning.

Samtidigt pågår jakten på en permanent tränarlösning och så väl PSG:s Mauricio Pochettino och Ajax succétränare Erik ten Hag har pekats ut som huvudkandidater till att ta över Manchester United.

United vill ha Tuchel

Nu lanserar den brittiska tidningen Daily Star ett tredje namn: Chelseas Thomas Tuchel.

Med anledning av sanktionerna mot Chelseas ägare, Roman Abramovitj, har Chelseas manöverutrymme när det kommer till driften av klubben begränsats. Flera spelare har därför sett över möjligheten att bryta sina avtal och enligt tidningen hoppas Uniteds ledning att även Tuchel ska få möjlighet att lämna klubben. 

Vidare skriver de att klubben ser över möjligheten att få tränaren att ta över redan nu. 

Tuchel  tog över Chelsea i januari 2021 och fem månader senare ledde han klubben till Champions League-titeln, tyskens förmåga att vinna titlar är något som United uppges värdera hög och ger honom ett försprång gentemot Pochettino. 

Tuchel hyllas 

Trots turbulensen utanför planen har Tuchels Chelsea fortsatt att trumma på på planen. Laget har fem raka segrar i ligaspelet och under onsdagskvällen tog laget sig vidare till kvartsfinal i Champions League genom att besegra franska Lille med 4-1 totalt. 

Efter matchen hyllades han också av den förre Chelseaspelaren Joe Cole. 

– Vi återkommer till Tuchels ledarskap. Vi har gått igenom turbulenta tider och sett dåliga exempel på ledarskap i samhället. Att då se en fotbollstränare kliva fram, prata på ett sådant sätt, det är som ett andetag av friskt luft. Han borde bli premiärminister, säger Cole i BT Sports. 

Chelsea ligger på en tredjeplats i Premier League, Manchester United är i sin tur femma. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset