Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chelseas spelare förbereder flykt från klubben

Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA

Flera spelare planerar att fly Chelsea – och har nu kontaktat sina advokater.

Uppdraget? Riv kontrakten.

Samtidigt utesluts ägaren Roman Abramovitj från klubbens styrelse, detta efter att Premier League diskvalificerat honom.

Kaoset runt Chelsea fortsätter.

Sanktionerna mot ägaren, den ryske oligarken Roman Abramovitj, har paralyserat klubben. Miljardären har desperat försökt sälja klubben, som han tog över 2003, i samband med den ryska invasionen av Ukraina – dock utan resultat.

Nu har man fryst alla hans tillgångar.

Chelsea som fotbollsklubb drabbas också stenhårt. Bland annat får de inte sälja matchbiljetter eller souvenirer.

De får heller inte köpa eller sälja spelare. Faktum är att de inte ens tillåts förlänga nuvarande kontrakt med spelare.

Enligt The Telegraph har sanktionerna, som lamslagit den regerande Champions League-mästaren, gjort att ett flertal spelare nu försöker hitta en ”flyktväg”.

Chelseas spelare förbereder massflykt

Flera spelare har kontaktat sina respektive advokater för att se över möjligheten att få sina kontrakt rivna, uppger tidningen.

The Telegraph namnger inga spelare.

Det gör däremot La Gazzetta dello Sport.

Under lördagsmorgonen skriver den italienska tidningen att Romelu Lukaku, 28, ska ha varit i kontakt med sin tidigare klubb Inter om en återkomst. Tidningen skriver vidare att Lukaku ska ha berättat att han är redo att sänka sin lön för att få återvända.

Lukaku har inte gjort någon hemlighet av att han stortrivdes under sina succésäsonger i Inter och belgaren har vid upprepade tillfällen uttryckt sin önskan om att en dag få dra på sig den blåsvarta tröjan.

Abramovitj utesluts ur styrelsen

I en uppmärksammad intervju med Sky Sport Italia sa han också att han inte var tillfreds med situationen i sin nygamla klubb Chelsea.

– Jag är inte nöjd. Det är normalt. Tränaren har valt att spela med ett annat spelsystem, men jag får inte ge upp. Jag måste fortsätta jobba och vara professionell.

Konsekvensen? Petning ur matchtruppen.

Via Chelseas officiella kanaler bad han sen supportrarna om ursäkt.

– Jag är ledsen. Jag har bett om ursäkt till managern, mina lagkamrater och styrelsen. Det var inte rätt tillfälle. Jag vill gå vidare från det här, sa han.

Under lördagen meddelar Premier League att man diskvalificerat ägaren Roman Abramovitj som en följd av den brittiska regeringens sanktioner.

”Styrelsens beslut påverkar inte lagets möjlighet att träna och spela sina matcher, utan klubben kan fortsätta bedriva verksamheten efter det särskilda tillståndet klubben fått av den brittiska regeringen. Ett tillstånd som sträcker sig till och med 31 maj 2022”, skriver ligan på sin hemsida.


https://twitter.com/TelegraphSport/status/1502575060451840001
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset