Chelsea jublar efter Victor Moses 2–0 mål mot WBA. Foto: JOHN PATRICK FLETCHER / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHChelsea jublar efter Victor Moses 2–0 mål mot WBA. Foto: JOHN PATRICK FLETCHER / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Chelsea jublar efter Victor Moses 2–0 mål mot WBA. Foto: JOHN PATRICK FLETCHER / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN

Chelsea bröt dystra sviten

Publicerad

Pressen har ökat på Chelseas manager Antonio Conte efter den senaste tidens resultat.

Men under måndagskvällen tog Londonklubben en stabil 3–0 seger mot jumbon West Bromwich Albion.

– Det blir lite lättare för Conte att svara på frågor efter den här matchen, säger Viasats kommentator Niklas Holmgren.

Nyförvärvet Olivier Giroud gjorde sin första start i Chelseatröjan efter övergången från Arsenal.

Och han slog till direkt med en assist när han vinklade fram bollen till Eden Hazards 1–0 i den första halvleken.

Chelsea har de senaste två matcherna åkt på två riktiga stjärnsmällar mot Bournemouth och Watford med en total målskillnad på 1–7. Men mot West Bromwich var det aldrig något snack.

"Ska vi vara ärliga så..."

I andra halvlek kunde Victor Moses trycka in 2–0, framspelad via en klack från Cesc Fàbregas.

Eden Hazard fastställde sedan slutresultatet fram till 3–0 efter att ha skurit in från högerkanten av avlossat ett vänsterskott i West Bromwich-målvakten Ben Fosters första hörn.

– Ska vi vara ärliga kom Ben Foster upp med ett par riktigt avancerade räddningar som höll siffrorna nere, säger Viasats kommentator Niklas Holmgren.

Segern innebär att Chelsea kliver upp på fjärde plats i tabellen. West Bromwich är fortsatt jumbo, fem poäng upp till nästjumbon Stoke.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag