Foto: SIMON STACPOOLEFoto: SIMON STACPOOLE
 Foto: SIMON STACPOOLE
Foto: SIMON STACPOOLEFoto: SIMON STACPOOLE
 Foto: SIMON STACPOOLE
Foto: SIMON STACPOOLEFoto: SIMON STACPOOLE
 Foto: SIMON STACPOOLE

Chelsea blev mästare – fans stormade planen

Publicerad

Chelsea är Premier League-mästare. Igen.

Och det var en bänknötare som avgjorde allt borta mot West Bromwich.

– Han har inte spelat mycket och så kommer han in och gör det avgörande målet. Fotboll är helt jävla ofattbart, säger Cesc Fabregas efter Michy Batshuayis avgörande 1-0-mål.

Tre poäng krävdes för att säkra Premier League-titeln.

Men Chelsea såg länge ut att få nöja sig med en pinne mot West Bromwich på The Hawthorns. Först i den 82:a minuten kunde Michy Batshuayi kliva fram och sätta det förlösande 1-0-målet – vilket skulle visa sig bli matchavgörande. 

Hans blott andra mål för säsongen.

– De vinner rättvist. Det är inget snack om saken, de vinner ligan på ett mycket rättvist sätt, säger experten Glenn Strömberg i Viasats sändning.

Femte titeln för klubbikonen

Ligatiteln är klubbens sjätte i historien och lagkaptenen och klubbikonen John Terry har varit med att vinna fem av titlarna.

– Det är fantastiskt för mig och det är fantastiskt för klubben, jag är väldigt nöjd, säger Terry och fortsätter:

– Även fast vi förlorade några matcher i början, mot Arsenal borta och mot Liverpool hemma, lyckades vi ta oss tillbaka, säger han.

Med ett par minuter kvar att spela utspelades tråkiga scener på The Hawthorns då flertalet Chelsea-supportrar lyckades ta sig förbi säkerhetsvakterna och in på planen.

– Vad är det frågan om, säger kommentatorn Niklas Holmgren i sändningen.

Fick be tittarna om ursäkt

I och med 1-0-segern borta mot West Bromwich är Chelsea tio poäng före tvåan och stadsrivalen Tottenham i tabellen. Förvisso med en match mer spelad, men då Spurs bara har tre omgångar kvar att spela kan de omöjligen ta igen Chelseas försprång.

Efter Batshuayis avgörande var Cesc Fabregas överlycklig.

Så överlycklig att Sky Sports reporter fick be tittarna om ursäkt för spanjorens språkbruk.

– Han har inte spelat mycket och så kommer han in och gör det avgörande målet. Fotboll är helt jävla ofattbart, säger Fabregas.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag