Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chelsea besegrade Leeds efter Daniel James hjärnsläpp

Mateo Kovačić tvingades bryta matchen
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Leeds riskerar att åka ur Premier League
Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN

Daniel James visades ut efter knappa 25 minuters spel. 

Då föll Leeds med 1-0 hemma mot Chelsea och goda råd är nu dyra för att den anrika klubben inte ska trilla ur Premier League. 

– Han tappar huvudet totalt säger Henrik Strömblad i Viaplay. 

Leeds ligger på en 18:e plats och var tvungen att ta poäng för att - i alla fall tillfälligt - avancera förbi Burnley upp på säker mark i Premier League. 

Men i stället var det Chelsea som rivstartade matchen på Elland Road och Mason Mount gav Chelsea ledningen redan efter fyra minuter. 

I mitten av den första halvleken skulle det bli än värre för Leeds då Daniel James gick in med sträckta ben i en duell med Mateo Kovačić  

Domare Anthony Taylor stod nära situationen och halade omedelbart upp det röda kortet. 

– Han tappar huvudet i den där situationen. Vilken smäll. Man får inte tappa skallen i ett sånt här läge och dra på sig ett rött, säger Henrik Strömblad i Viaplay. 

”Det är inte meningen”

– Det där är en brutal tackling, fortsätter han. 

Han får medhåll av sin expert Martin Åslund. 

– Han kommer fel. Det är inte meningen. Det spelar ingen roll. Han tar bollen först och jag fattar att det inte är meningen men när man fullföljer som man gör så tar du risken. Det är bra av Taylor att se det direkt, säger Åslund. 

Christian Pulisic utökade Chelseas ledning strax efter halvtidsvilan och Romelu Lukaku fastställde slutresultatet till 3-0 när det återstod sju minuter av matchen. 

För Chelsea innebär segern att laget behåller greppet om tredjeplatsen i Premier League. Laget har nu fyra poäng ner till fyran Arsenal som dock har en match mindre spelad. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset