Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Budgivningen på Chelsea avklarad – här är namnen som kan ta över efter Abramovitj

Roman Abramovitj
Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA
John Terry
Foto: JAWA / TT NYHETSBYRÅN
Ken Griffin
Foto: E. Jason Wambsgans / Chicago Tri / TT NYHETSBYRÅN
Nick Candy
Foto: Dave Shopland/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Budgivningen på den engelska fotbollsklubben Chelsea har stängt.

Nu ska listan på intressenter gå från sju till fyra, enligt engelska medier.

De flesta är säkert redan med på noterna vid det här laget. För sanktionerna mot Ryssland efter invasionen av Ukraina har slagit mot fotbollsklubben Chelsea. Detta sedan klubbens ägare Roman Abramovitj förlorat kontrollen över klubben, tvingats sälja utan att få göra vinst på affären, fått sina tillgångar frysta och klubben fått ekonomiska restriktioner.

Under tiden har flera av världens rikare personer valt att anmäla sitt intresse för att köpa klubben.

Budgivningen på den engelska fotbollsklubben Chelsea har stängde dessutom under fredagskvällen. Därmed har det sista budet på klubben lagts, ingen ny intressent kan tillkomma och listan med intressenter kan inte bli längre.

Men vad innebär det egentligen och vilka är aktuella att ta över ägandet av klubben när Raine Group nu ska hjälpa till att sälja den?

Så lång är listan nu 

Enligt Independent är det uppemot 200 bud som lagts på klubben. De har sedermera blivit sju slutgiltiga intressenter.

Ägaren av det amerikanska basebollaget Chicago Cubs, familjen Ricketts ihop med miljardären Ken Griffin, är en av favoriterna till att vinna budgivningen. En annan som nämnts flertalet gånger tidigare är Chelseasupportern och fastighetsmiljardären Nick Candy. 

Även British Airways-kopplade Sir Martin Broughton ska ha laget ett bud ihop med Sebastian Coe. Samtidigt har ett konsortium med Los Angeles Dodgers-ägaren Todd Boehly, den schweiziska miljardären Hansjörg Wyss och Jonathan Goldstein varit med i leken. Dessutom ska Chelseaikonen John Terry leda ett konsortium med målet att köpa 10% av aktierna i klubben.

Det är bara några av de som ska ha stått långt fram i ledet. Men nu ska just de vara med i leken långt in i processen. Detta precis som Saudi Media Group, med en Chelseasupporter vid rodret. De ska då ha lagt ett bud på runt 30 miljarder kronor.

Då kan affären slutföras

Bland annat nämner Daily Mail intressenterna med Todd Boehly, Nick Candy och Saudi Media Group som några av de främsta.

I övrigt har samma tidning rapporterat att Aethel Partners varit intresserade tidigare, precis som amerikanen Woody Johnson. Dessutom ska Englandsbaserade C&P Sports Limited visat intresse för att lägga ett bud tidigare enligt Independent

Men nu ska alltså det som rapporteras vara en lista på sju slutliga intressenter bli en lista med fyra eventuella köpare.

Dock kan det komma att ta uppemot två veckor eller helt enkelt till ”slutet av månaden” innan en affär går i lås.

Premier Leagues exekutiva chef Richard Masters säger följande enligt The Guardian:

– Jag tror att den snabbaste försäljningen vi gjort har tagit tio dagar. Jag säger inte att rekordet inte kan slås, men det brukar ta några veckor, säger han.

Nu ska alltså en lämplig köpare hittas bland budgivarna.

TV: Så har idrotten svarat på ryska invasionen

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset