Bryter tystnaden: ”Jag kände mig inte älskad”

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: REUTERS BILDBYRÅN

Georginio Wijnaldum lämnade Liverpool för Paris Saint-Germain tidigare under sommaren. 

Nu bryter mittfältaren tystnaden och berättar om bakgrunden till uppbrottet med Premier League-klubben. 

– Det fanns ögonblick då jag inte kände älskad och uppskattad, säger stjärnan till The Guardian

Nederländaren Georginio Wijnaldum, 30, ryktades till Barcelona och var enligt Sunday Times klar för klubben i mars, men ärendet fick en tvärvändning. Mittfältaren, vars kontrakt gick ut med Liverpool, blev under sommaren klar för den franska giganten Paris Saint-Germain. 

Liverpool förde under en lång tid diskussioner med Wijnaldum med förhoppningen om att förlänga kontraktet med 30-åringen, men utan att lyckas. Nu berättar mittfältaren för första gången om bakgrunden till beslutet att inte fortsätta karriären i Premier League. 

– Under min tid i Liverpool fanns det ögonblick då jag inte kände mig älskad och inte heller särskilt uppskattad. Men inte från lagkamrater och folk från träningsanläggningen. Jag vet att de älskar mig och att de älskar mig tillbaka. 

Wijnaldum: ”Kände mig inte älskad”

Wijnaldum berättar i intervjun med den brittiska tidningen att kände sig felaktigt beskylld när Liverpool förlorade. 

– Om vi förlorade visste jag att jag skulle få ta emot kritik på sociala medier. Det fanns ögonblick då jag tänkte: ”Bara om de här människorna visste var jag gjorde för att hålla mig frisk och spela varenda match”. Okej, ibland spelade jag inte bra. Men efter varje match kunde jag kolla mig i spegeln och säga att jag gav allt, säger han fortsätter:

– Jag känner att fansen på arenan och fansen på sociala medier hade olika åsikter. Fansen på stadion stöttade alltid mig, på sociala medier var det annorlunda. 

Wijnaldum har varit en viktig kugge i Jürgen Klopps Liverpool sedan han anslöt från Newcastle år 2016. Under sin tid i klubben vann ha både både Premier League och Champions League.