Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter tystnaden: ”Är väldigt ledsen”

Foto: ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX / ROBBIE STEPHENSON/JMP/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLO

Rafa Benitez valde att lämna Newcastle inför nästa säsong.

Nu har spanjoren brutit tystnaden efter avskedet.

Det blev ingen kontraktsförlängning för Rafa Benitez. I stället gick Newcastle ut med ett pressmeddelande som ledde till vemodiga huvudskakningar från supportrarna.

”Vi har arbetat hårt med att förlänga hans kontrakt över en längre tid, men det kommer inte gå att komma fram till en överenskommelse med Rafa och hans representanter”, skrev klubben på sin hemsida. 

Därför lämnar Benitez

Nu har Benitez för första gången själv uttalat sig om sortin. Han bekräftar narrativet som förekommit i engelsk press, att han och ägaren Mike Ashley inte kunnat enas om klubbens framtid. 

”Jag ville stanna, men jag ville inte bara förlänga mitt kontrakt, jag ville vara en del av ett projekt. Men det tyvärr blev allt mer tydligt att klubbledningen inte delar samma vision. Jag är väldigt ledsen för det, men jag ångrar verkligen inte att jag kom till Tyneside och jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans. Ni kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag önskar er all lycka inför framtiden”, skriver Benitez i ett uttalande. 

 

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram!