Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter måltorkan: Första fullträffen på 100 dagar

Foto: ADRIAN DENNIS / STELLA PICTURES / PA
Foto: MIKE HEWITT / STELLA PICTURES / PA

Det tog hundra dagar.

Sedan hittade Chelseas stjärnvärvning Timo Werner äntligen nätet igen när han satte 2-0 mot Newcastle.

– Det spelar ingen roll om jag gör mål eller om någon annan gör det så länge som vi vinner, säger Werner till BBC.

Han värvades som en tilltänkt skyttekung från RB Leipzig men i stället har det mest blivit framspelningar för Timo Werner i Chelsea.

Inför måndagens match mot Newcastle stod han noterad för fyra mål och åtta assister på 22 Premier League-matcher och han hade dessutom inte nätat alls sedan matchen mot Sheffield United den 7 november.

Men exakt 100 dagar senare slog han till igen när han utökade till 2-0 mot Newcastle.

Först var han med i förarbetet när Oliver Giroud gjorde 1-0 efter en halvtimme och sedan gjorde han 2-0 själv när han fick öppet mål på en hörna.

– Titta på Werner så glad han är. Alla vet att han har lidit av den här måltorkan, säger kommentatorn Niklas Holmgren i Viaplay.

Timo Werner bröt sin måltorka

Den andra halvleken blev mållös och matchen slutade 2-0. Det var Chelseas fjärde raka seger i Premier League och man går upp på fjärde plats i ligan.

– Det var en väldigt viktig seger. Det var nära att VAR inte gav mig målet. Våra prestationer de senaste veckorna har varit väldigt bra. Vi har vunnit alla matcher och inte släppt in ett enda mål. Vi är tillbaka på banan och det är det viktigaste, säger Timo Werner till BBC efter matchen.

– Jag startade säsongen bra och gjorde mål och assist men sedan hade jag en lång period utan att göra mål. Men när allt kommer omkring så måste man fortsätta kämpa för det är en lagsport och vi vill vinna. Det spelar ingen roll om jag gör mål eller om någon annan gör det så länge som vi vinner.

Emil Krafth spelade hela matchen som högerback för Newcastle och hans lag är på 17:e plats i Premier League.