Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brighton räddades av danskt självmål

Jack Butland stod emot allt i 86 minuter.

Sedan gjorde Joachim Andersen självmålet som kostade Crystal Palace segern. 

Rivalmötet mellan Brighton och Crystal Palace slutade 1-1.  

– Fortsätter vi så här kommer vi att vinna mer än vi förlorar, säger Brightons tränare Graham Potter enligt BBC

Brighton satte högsta fart från första minuten i rivalmötet mot Crystal Palace. 

Graham Potters lag radade upp chanser, och om det inte vore för gästernas målvakt Jack Butland skulle Brighton dödat matchen redan i första halvlek. Bland annat räddade Butland en straff.

I samband med den efterföljande hörnan gjorde Neal Maupay 1-0 till Brighton efter en tilltrasslad situation. Men målet dömdes bort efter VAR-granskning då Butland ansågs haft händerna på bollen när Maupay nuddade den. 

– Jag tycker att VAR fick det mesta rätt. Jag kan se varför målet dömdes bort och varför det blev straff, säger Graham Potter. 

Brighton räddades av självmål

I andra halvlek hade Brighton en boll i ribban och ett friläge. Men mitt i Brightons press stack Crystal Palace upp i ett anfall. Bollen hamnade till slut framför Conor Gallagher som omarkerad kunde placera in 1-0 till Crystal Palace. 

Efter målet följde en intensiv press från Brighton, men Palace och Jack Butland stod emot. Till slut gick det inte längre. Neal Maupay tog sig runt på vänsterkanten och sökte ett inspel. Bollen nådde inte hela vägen fram. I stället styrdes den in i eget mål till 1-1 av Crystal Palaces danska mittback Joachim Andersen. 1-1 blev också slutresultatet.

– Jag tycker att vi var fantastiska. Speciellt i första halvlek. Man kan knappt dominera mer än så, säger Graham Potter. 

Brighton ligger åtta i Premier League. Crystal Palace är elva. 

Kylian Mbappé om att få spela med Messi

Kylian Mbappé om att få spela med Messi: "Det är ett nöje"
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Nya skrällar i VM eller håller favoriterna hela vägen?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset