Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Borta hela säsongen – Arsenal vägrar ersätta

Foto: MATTHEW IMPEY/REX / MATTHEW IMPEY/REX/IBL REX FEATURES
Foto: MATTHEW IMPEY/REX / MATTHEW IMPEY/REX/IBL REX FEATURES
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Unai Emery fick inget positivt besked från Arsenals medicinska avdelning.

Hector Bellerin blir borta resten av säsongen efter att ha slitit av korsbandet. 

Hector Bellerin har varit en av Arsenals bästa spelare den gångna säsongen. Samtidigt har spanjoren kämpat med småskador – och i helgen kom den stora.

Under segermatchen mot Chelsea föll Bellerin i gräset och tog sig för knäet. Arsenal-tränaren Unai Emery var kortfattad kring skadan på sin presskonferens efter matchen, men medgav att de första indikationerna "inte var positiva".

Bellerin långtidsskadad

Emerys förutsägelse var i underkant. BBC rapporterar att Bellerin har slitit av sig korsbandet – vilket innebär att han per automatik blir borta i mellan sex och nio månader. Säsongen är alltså över för högerbacken.

Och supportrarna som väntade sig att det här skulle sporra Arsenal att ge sig ut på spelarmarknaden trodde fel. 

Enligt Sky Sports kommer Londonklubben inte att värva in en ersättare till Bellerin. I stället kommer man att förlita sig på redan existerande lösningar och spela antingen Ainsley Maitland-Niles eller Stephan Lichtsteiner på högerbackspositionen.