Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Borde åka till sjukhus och rensa ut skallen...”

Kritik mot regelverket efter förlusten mot Spanien.
Zlatan Ibrahimovic i AC Milan.
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Ole Gunnar Solskjaer har fått sparken av Manchester United.
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA
Zlatan Ibrahimovic i Manchester United.
Foto: Action Images via Reuters / BILDBYRN

Krisen i Manchester United väcker känslor.

Nu dömer Zlatan Ibrahimovic, 40, ut sin tidigare klubb som nostalgisk. 

– Då borde du åka till sjukhuset och rensa ut skallen, säger Zlatan i en intervju med The Guardian

Krisen i Manchester United har varit total den senaste månaden. Efter helgens kollaps mot nykomlingen Watford (förlust 1-4) fick klubbledningen nog och gav tränaren Ole Gunnar Solskjaer sparken.  

Manchester United har inte nått samma höjder som under sin storhetsperiod sedan Sir Alex Ferguson lämnade klubben för snart nio år sedan.

Zlatan Ibrahimovic spelade i Manchester United 2016-2018. Han menar att United i dag är en allt för nostalgisk fotbollsklubb. 

– De fokuserar för mycket på dåtiden. När jag kom dit sa jag: ”Jag är här för att fokusera på nutiden och skapa min egen historia”. Men om du har för mycket historia blir det en cirkel. Då borde du åka till sjukhuset och rensa ut skallen, säger Zlatan till The Guardian. 

Zlatan om familjen: ”Inte lätt”

I intervjun med The Guardian ger Zlatan sin syn på Premier League. Den engelska ligan kallas av många för ”världens bästa”. Men Zlatan själv är inte övertygad.

– Den tekniska kvaliteten är överskattad. Men Premier League har andra kvaliteter. Farten, rytmen. Du kan vara världens bästa spelare, men om du inte kan hantera farten och rytmen kommer du inte att lyckas, säger Zlatan.

I december 2019 återvände Zlatan Ibrahimovic till Milan för en andra sejour i klubben. Inför den pågående säsongen förlängde Zlatan sitt kontrakt med Milan till sommaren 2022. Enligt Gazzetta Dello Sport väntas Milan och Zlatan förlänga kontraktet ytterligare en säsong, till sommaren 2023. I år har Ibrahimovic även gjort comeback i landslaget med den uttalade målsättningen att nå VM i Qatar nästa vinter.

Samtidigt som Zlatan spelar fotboll i Italien bor resten av hans familj, partnern Helena Seger samt sönerna Maximilian och Vincent, i Stockholm. 

– Det är inte enkelt, men min fru tar hand om barnen. Vi får det att fungera. När det finns fritid träffas vi och då är vi lyckliga, säger Zlatan om familjesituationen. 

Zlatans ord om födelsedagsfirandet

Stjärntätt när födelsedagen firades