Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bojan Djordjics hårda sågning av Maguire

Bojan Djordjic.
Foto: Viaplay
Harry Maguire.
Foto: CRAIG BROUGH / REUTERS BILDBYRÅN

Harry Maguire var nära att bli poängsumpare med ett självmål i det som blev en 3–2-seger för Manchester United.

Efter matchen diskuterades hans tunga kväll i Viaplay och experten Bojan Djordjic gick hårt åt rekordvärvningen.

– Jag blir förbannad på riktigt. Det är inte Southampton, gå och spela någon annanstans, säger Djordjic.

Harry Maguire har inte haft några lätta säsonger som mittback i Manchester United.

Den engelske landslagsförsvarare, som värvades som världens dyraste försvarare, har helt enkelt blivit utskrattad. Trots att han bär kaptensbindeln som lagkapten.

I mötet med Tottenham under lördagen hade han det återigen tufft. Inte minst med tanke på att han gjorde ett självmål i andra halvlek som innebar 2–2. Men som tur var för hans del räddade som bekant Cristiano Ronaldo sitt United med ett hattrick.

Efter matchen har reaktionerna på Maguires insats inte låtit vänta på sig. Bland annat fick han i samband med självmålet motta ett hån från legendaren Gary Lineker, samtidigt som en Arsenalsupporter kallat Magurie ”den sämsta värvningen pund för pund i Premier Leagues historia”.

I Viaplay fick Magurie det även hett om öronen när Bojan Djordjic, tidigare Manchester United-spelare, tog upp mittbackens insats.

– Helt ärligt. Det är inte bara självmålet. Jag kallade honom ett kylskåp när han kom fram. Helt ärligt, man har mer användning av ett kylskåp än Harry Maguire. Han är klubbkapten och går ut på Old Trafford som kapten för det här laget. Visst, det är inte han som fått armbandet runt armen. 

”Jag blir förbannad”

Han fortsätter:

– Men snälla. Även Rangnick måste se de här prestationerna. Ta bort självmålet, men hans positionsspel i första halvlek, hur osäker han är på ytan bakom sig. Han måste stötbryta hela tiden eftersom att han inte har kvalitet nog, säger Djordjic.

Djordjic ifrågasätter helt enkelt huruvida Maguire ska få bära kaptensbindeln. Djordjic brusar upp rejält och erkänner att han blir förbannad.

– I Leicester kunde man skicka ubåtar på ett hav. För de var så låga i sitt försvarsspel, de försvarade aldrig ytan bakom. Men här... snälla. Finns det någon som tycker att han ska var kapten och ordinarie spelare?

– Jag pratar om kvalitén på en mittback i en av världens största klubbar. Det här är vad jag får. Jag blir förbannad på riktigt. Det är inte Southampton, gå och spela någon annanstans, säger Djordjic.

Han menar att Maguire helt enkelt borde avstå från att spela.

– Gå och säg ”chefen jag kan inte, jag är sjuk”.

https://twitter.com/PatrickTimmons1/status/1502721253622362120?s=20&t=xHDg5jqxbXlFwKAByDk4Qghttps://twitter.com/GaryLineker/status/1502721253781737475?s=20&t=xHDg5jqxbXlFwKAByDk4Qg
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset