Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är smärtsamt att förlora så här”

Chelsea tog tre poäng mot Tottenham.
Foto: NEIL HALL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Spurs tränare José Mourinho.
Foto: NEIL HALL / STELLA PICTURES / PA
Thomas Tuchel har fått en bra start i Chelsea.
Foto: ANDY ROWLAND VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/PRIME MEDIA IMAGES WWW.IMAGO-IMAGES.D

Jorginho blev straffhjälte för Chelsea.

Thomas Tuchel tog sin andra raka seger som Chelsea-tränare samtidigt som Tottenham fick inkassera sin tredje raka förlust.

– Det är en straff som är svår att acceptera och att förlora matchen så här är lite smärtsamt, säger José Mourinho efter matchen.

Enligt tabellen var det kanske inget toppmöte men det var åtminstone ett stormöte när Tottenham tog emot Chelsea under torsdagskvällen.

Då blev Jorginho hjälte för bortalaget i den 24:e minuten när han satte en straff. Hans mål blev det enda i matchen och den nye Chelsea-tränaren Thomas Tuchel fick fira sin andra raka seger. Sedan tysken tog över som tränare efter Frank Lampard har Chelsea nu tagit sju poäng på tre matcher.

Chelsea ligger nu på sjätte plats i Premier League och Tottenham är åtta.

Chelsea vann borta mot Tottenham

– Det handlar inte bara om taktik, det handlar om hur vi spelar och lever i matchen. De levde i den till hundra procent med full styrka och intensitet. Vi förlorade aldrig tron eller modet för att pressa högt. För det måste man vara modig och vi vann till sist, säger Thomas Tuchel till BT Sport efter matchen.

För Tottenham är läget tyngre och laget fick se sig passerat av Chelsea samtidigt som man har tre raka förluster. 

– Till sist är det straffen som avgör matchen. Det är inte en straff som man säger är en farlig situation, en mot en, när det nästan blir mål. Det är en straff som är svår att acceptera och att förlora matchen så här är lite smärtsamt, säger Tottenham-tränaren José Mourinho till BT Sport.