Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Blev förvånade – vi kan inte riskera hans hälsa”

Arsenal har valt att inte förlänga utlåningen av William Saliba till Saint-Etienne. Nu släpper Premier League-klubben ett uttalande om beslutet.

”Vi vet att det här är en besvikelse för William, men han förstår att det här är både för hans eget och för Arsenals bästa.”

Det är sedan tidigare klart att jättelöftet William Saliba kommer att ansluta till Arsenal från Saint-Etienne efter säsongens slut.

Lånet var ursprungligen tänkt att sträcka sig till och med 30 juni, men blev förlängt till och med 24 juli för att 19-åringen skulle få chansen att spela i franska cupen. 

Nu väljer Arsenal dock att bryta utlåningen i förtid.

”William är på väg tillbaka från en skada och vi bad Saint-Etienne att följa en tydlig rehabiliteringsplan för honom som tas fram tillsammans med oss, så att han är helt frisk vid starten av nästa säsong. Till vår förvåning lyckades vi inte komma överens kring detta, och vi kan inte riskera hälsan hos en av våra spelare”, skriver Arsenal på sin hemsida.

De fortsätter:

”Vidare förväntade vi oss inte att förlora ekonomiskt på att förlänga lånet, även om det inte var det som var det viktigaste och nu inte heller spelar någon roll. Inte heller det här kunde Saint-Etienne acceptera.”