Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ronaldo stor hjälte – efter kaosscener

Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVE THOMPSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW YATES VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/SPORTIMAGE WWW.IMAGO-IMAGES.DE
1 / 7

801. 

Så många mål har Cristiano Ronaldo gjort sammanlagt under karriären. 

Portugisen blev stor matchhjälte när Manchester United besegrade Arsenal med 3-2. 

– Han vill visa att han fortfarande är bäst, säger Bruno Fernandes i Viaplays. 

Inför ögonen på nye interrimtränaren Ralf Rangnick tog Manchester United emot Arsenal på Old Trafford. 

Matchen var 15 minuter gammal när smått märkliga – och kaosartade scener – utspelade sig. För efter en hörna föll målvakten David de Gea ihop med stora smärtor. Då passade Arsenal på att ta ledningen genom Emil Smith-Rowe. 

Målvakten skadad – då gjorde Arsenal mål

Domaren Martin Atkinson blåste först för frispark men tv-bilderna visade att det var Fred som hade stämplat de Gea – alltså ingen Arsenal-spelare var inblandad i situationen. Atkinson ändrade sitt beslut och gav målet till Arsenal – trots starka protester från hemmaspelarna. 

– Fred är såklart förtvivlad som skadar sin egen målvakt. Jag har aldrig sett något liknande på den här nivån, säger Niklas Holmgren. 

Manchester United pressade sedan på och med tre minuter kvar av första halvleken satte Bruno Fernandes 1-1. 

I den andra halvleken blev det målfest. Ronaldo gav United ledningen men kort därefter satte Martin Ödegaard 2-2. Norrmannen stod därefter för en klumpig tackling och fällde Fred i straffområdet. Efter en VAR-granskning blev det straff och fram klev Cristiano Ronaldo som satte sitt andra mål för kvällen. 36-åringen har nu gjort sammanlagt 801 mål under karriären. United vann med 3-2 och hakar på i kampen om Champions League-platserna.

– Varje seger är viktig i det här skedet. Det har varit upp och ner, säger målskytten Bruno Fernandes i Viaplay och hyllar sedan Cristiano Ronaldo: 

– Han visar att han vill fortsätta vara bäst. 

Carrick lämnar direkt efter segern

Direkt efter segern meddelade Manchester United att Michael Carrick, som har haft ansvaret över A-laget, lämnar klubben. Med andra ord är det dags för Ralf Rangnick-eran att ta vid. 

– När jag skrev på för 15 år sedan kunde jag inte för min vildaste fantasy tänka att jag ska vinna så många titlar som jag gjorde i den här klubben. Jag har haft oförglömliga minnen, båda som spelare och som en medlem i tränarteamet, säger Carrick i ett uttalande. 

Lukakus uppmaning

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Studsar Sverige tillbaka mot Azerbajdzjan?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset