Zlatan Ibrahimovic anländer till Manchester Uniteds träningsanläggning i Carrington. Foto: EAMONN AND JAMES CLARKE/PA / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅNZlatan Ibrahimovic anländer till Manchester Uniteds träningsanläggning i Carrington. Foto: EAMONN AND JAMES CLARKE/PA / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic anländer till Manchester Uniteds träningsanläggning i Carrington. Foto: EAMONN AND JAMES CLARKE/PA / PA PHOTOS TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Bilderna på Zlatan skapar nya rubriker

Publicerad
Uppdaterad

Bilderna skapar rubriker i England.

Är Zlatan Ibrahimovic på väg mot en sensationellt tidig comeback i Manchester United?

– Jag kan inte tänka mig att han tränar med de andra i laget, säger journalisten Samuel Luckhurst. 

Zlatan Ibrahimovic har under sommaren haft tillgång till Manchester Uniteds faciliteter på träningsanläggningen i Carrington. Även innan han skrev på sitt nya ettårskontrakt med klubben.

Hemlighetsmakeriet kring svenskens knäskada, som han ådrog sig i matchen mot Anderlecht i våras, är fortsatt intakt och 36-åringens status är fortfarande en gåta.

Den senaste veckan har det rapporterats om att han ska vara tillbaka på Manchester Uniteds träningsanläggning i slutet av oktober och att José Mourinho planerar att spela Ibrahimovic mot Arsenal i ligan den andra december.

Under onsdagen dök han dock upp på träningsanläggningen i Carrington tillsammans med lagkamrater som Romelu Lukaku, David De Gea och Juan Mata, skriver The Sun. 

"Ovanligt med bilder på Zlatan"

Nu spekulerar flera engelska medier i om svensken är tillbaka i träning med sina lagkamrater.

Det tror dock inte Samuel Luckhurst på Manchester Evening News, som bevakar Manchester United på daglig basis.

– Han ska förmodligen träna i gymmet. Jag kan inte tänka mig att han kan träna med laget på planen redan. Det är för tidigt, säger han.

Luckhurst fortsätter:

– Men det är väldigt ovanligt att Ibrahimovic fångas på bild, inte bara vid träninganläggningen, utan överhuvudtaget. Han syns sällan på bild i Manchester, vilket är väldigt märkligt.

Tror på comeback i december

Lagkamraten Marcos Rojo skadade knät i samma match som Zlatan Ibrahimovic och rehabiliterar fortfarande.

Han syns dock till i Carrington med jämna mellanrum.

– Jag tror att José Mourinho särbehandlar Zlatan eftersom de känner varandra så bra. Han litar på Zlatan och därför får han träna på egen hand, säger Luckhurst.

Tror du på uppgifterna om att Zlatan kan spela mot Arsenal i början av december?

Jag är inte säker på att det blir så tidigt, men jag tror att det är en stor chans att han spelar i december. Med tanke på det hektiska schemat kommer Mourinho vilja avlasta Lukaku.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag