Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilderna på Mourinho sprids: ”Bästa du sett”

Mourinhos skratt blev till ett utbrott.Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: Viasat
Foto: Viasat

José Mourinho firade nöjt ett domslut som gick med Tottenham. 

Sedan nådde ny information portugisens öron – och leendet byttes mot raseri på nolltid. 

Nu skrattar fotbollsvärlden åt Mourinhos känsloväxling. 

Tottenham tog något överraskande hem söndagens ligamach mot Manchester City med 2-0. Men i slutet av den andra halvleken såg det ut som att City skulle ta ledningen i matchen. 

Sergio Agüero gjordes ner, City-spelarna skrek efter straff men domaren friade. Efter någon minut hade dock situationen körts genom VAR-systemet och Michael Dean pekade på straffpunkten. 

Ilkay Gundogan tog hand om straffen, som Hugo Lloris räddade. Raheem Sterling störtade fram för att försöka trycka in returen, samtidigt som den franske målvakten försökte få kontroll på bollen. Sterling föll i situationen – och City-spelarna hoppades på en ny straff. 

Men Lloris bedömdes inte ha orsakat straff, och spelet fortgick. När det friande domslutet slagits fast fångade tv-kamerorna José Mourinho vid sidlinjen. Den portugisiske tränaren log nöjt och utbytte hjärtliga gester med resten av tränarteamet. När Mourinho satt sig ner påmindes han av sin assisterande tränare João Sacramento att Sterling faktiskt hade kunnat bli bestraffad gult kort för filmning i situationen – och därmed visats ut eftersom han varnats en gång tidigare i matchen. 

Fotbollsvärlden skrattar åt José Mourinho

Då var Mourinhos flin som bortblåst. 57-åringen flög upp från från bänken och störtade, till synes rasande, fram mot domaren och protesterade vilt. 

Den ”från himmel till helvete”-präglade sekvensen fick snabbt spridning på sociala medier, där flera fotbollsprofiler och medier har roligt åt Mourinhos blixtsnabba humöromställning. 

”Mourinho i ett klipp. Det här är det bästa du sett”, skriver ESPN:s Adal Franco. 

”Det här är så satans briljant”, skriver Futbol Bible. 

”Hans reaktion är hysterisk”, menar Daily Star. 

”Otroligt roligt”, menar The Sun.

”Osannolikt”, kallar Daily Mail det hela.