Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beviset: Siffrorna som visar Solskjaers fiasko

Foto: RICHARD CALVER/SHUTTERSTOCK / RICHARD CALVER/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK / RYAN BROWNE/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

José Mourinho ledde Manchester United till 48 poäng under sina sista 27 ligamatcher.

Och fick sparken.

Nu är Ole Gunnar Solskjaer uppe i 27 PL-matcher – och förbluffande nog exakt samma resultatrad.

– Jag har aldrig sagt att det här skulle vara ett quick-fix-jobb. Rom byggdes inte på en dag, säger han till Sky Sports. 

Manchester United fick en drömstart på Premier League-säsongen då man krossade Chelsea med 4-0 hemma på Old Trafford.

Sen dess har det sett desto mörkare ut.

Inför måndagens match hemma mot Arsenal ligger det Ole Gunnar Solskjaer-ledda laget elva i tabellen med åtta inspelade poäng på de sex inledande matcherna. Norrmannen fick som bekant en drömstart på sin karriär som United-tränare då han tog över efter sparkade José Mourinho i julas.

Nu debatteras det i England huruvida Solskjaer borde få sparken eller inte.

Och statistiken talar knappast för 46-åringen.

José Mourinho hade ett kaosartat 2018 som boss över klubben, vars tålamod tog slut efter portugisens minst sagt svaga, speciellt med United-mått mätt, resultatrad de senaste 27 ligamatcherna.

14 segrar, sex oavgjorda, sju förluster.

Nu har Ole Gunnar Solskjaer suttit på tränarbänken i 27 ligamatcher för klubben och resultatraden är osannolikt nog identisk med föregångarens sista 27 matcher.

14 segrar, sex oavgjorda, sju förluster.

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram!

Ole Gunnar Solskjaer: ”Inte samma situation”

I en exklusiv intervju med Sky Sports ger Ole Gunnar Solskjaer sin syn på den svängiga starten i sin nygamla klubb. 

– Det är klart att vi har åkt på en del nitar längs vägen. Men jag har aldrig sagt att det här skulle vara ett quick-fix-jobb. Rom byggdes inte på en dag, säger han och fortsätter:

– Vi behöver tid och grabbarnas attityd har varit fantastisk. Vi måste fortsätta jobba på att utveckla vår förståelse för varandra och relationerna mellan spelarna. Och sättet vi vill spela på.

Den norske klubbikonen poängterar att Manchester United fortfarande har en del identitetsproblem att jobba på. Som United-spelare var han van vid att prenumerera på de stora titlarna, nu handlar det om att bygga upp klubben igen.

– Det är inte samma situation som förra året. Det saknas knappast hunger. För oss handlar det om att bygga en ny kultur och ett nytt lag. Att få alla att gå ihop tillsammans. Om jobbet är som jag förväntade mig? Ja. Det handlar om att ta steg efter steg, säger Ole Gunnar Solskjaer.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger

https://twitter.com/ESPNFC/status/1178627938469765122