Beviset på jättefiaskot med alla Bale-pengar

Foto: SOLARPIX / STELLA PICTURES SOLARPIX
Roberto Soldado.
Foto: MATTHEW CHILDS / ACTION IMAGES BILDBYRÅN
Nacer Chadli.
Foto: BPI/BPI/REX / BPI/BPI/REX REX FEATURES
Vlad Chiriches.
Foto: JON SUPER / AP
Erik Lamela med Christian Eriksen i förgrunden.
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Tottenham fick in närmare en miljard kronor vid försäljningen av Gareth Bale.

Med Christian Eriksen såld innebär det att Spurs bara har kvar en av de sju spelare som klubben använde Bale-pengarna till.  

Resultatet: Noll titlar, två sparkade tränare - och en försäljningsförlust på 182 miljoner.

Okej, vi ska vara rättvisa.

Tottenham har under de senaste åren närmat sig topplagen i Premier League och nådde Champions League-final så sent som förra våren.

Men faktum kvarstår: Den miljard som Tottenham fick in när Gareth Bale flyttade till Real Madrid sommaren 2013 har inte investerats på bästa sätt.

Totalt köpte Spurs in sju nya spelare för 1,35 miljarder kronor.

Sex av sju Bale-ersättare har lämnat

När Christian Eriksen såldes till Inter under tisdagen innebär det att det bara är Erik Lamela som finns kvar i klubben. Argentinaren är förmodligen inte heller kvar i klubben för att han gjort succé utan för att Tottenham har haft svårt att hitta en klubb som vill köpa Lamela för de 375 miljoner kronor som han värvades in för.

Lamela gjorde 15 ligamål för Roma säsongen innan han försvann till Tottenham. Under hans snart åtta säsonger i Premier League har han fått ihop 16 ligamål.

De som nu är sålda - Christian Eriksen, Nacer Chadli, Roberto Soldado, Etienne Capoue, Vlad Chiriches och Paulinho - plockades in för totalt 971 miljoner kronor.

Med de cirka 200 miljoner som de fick in efter Eriksen-försäljningen till Inter har sextetten sålts för totalt 789 miljoner. En förlust på dryga 280 miljoner.

Framför allt är det Roberto Soldado och Paulinho som varit de stora värvningsplumparna. Med Christian Eriksen och Nacer Chadli har Tottenham gått med vinst.

Dock får man väl bara se Christian Eriksen som en lyckad värvning. Som en spelare som klev in och gjorde skillnad hos de vitklädda.

Gareth Bale kan vara på väg tillbaka

Sedan försäljningen av Gareth Bale har Tottenham gått titellösa och hunnit sparka både Tim Sherwood och Mauricio Pochettino från tränarstolen.

Samtidigt är Gareth Bale återigen aktuell för en återkomst från Real Madrid - där han är ute i kylan.

José Mourinho har ställt in siktet på att göra den 30-årige walesaren till en viktig sommarvärvning. Även om den jakten sågas rejält av Stan Collymore.

Tottenham ligger sexa i Premier League-tabellen med sex poäng upp till Chelsea på Champions League-plats.
https://twitter.com/myfootballfacts/status/1222034405167968256?s=20