Anthony Martial missade straffen mot Benfica – Romelu Lukaku fick inte chansen. Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESAnthony Martial missade straffen mot Benfica – Romelu Lukaku fick inte chansen. Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Anthony Martial missade straffen mot Benfica – Romelu Lukaku fick inte chansen.  Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho. Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅNZlatan Ibrahimovic och José Mourinho. Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho.  Foto: CARL RECINE / REUTERS BILDBYRÅN

Beviset: José litar inte på Zlatans rival

Publicerad

José Mourinho har ett tufft val framför sig: Zlatan Ibrahimovic eller Romelu Lukaku.

Men enligt en expert har Manchester United-tränaren redan visat vem han litar mest på. 

Efter att Zlatan Ibrahimovic slitit av korsbandet i Europa League-matchen mot Anderlecht drabbades Manchester United av en anfallskris. I juli plockade man in den belgiske anfallsstjärnan Romelu Lukaku – som också tog över svenskens nummer i klubben.

Och Lukaku fick en flygande start i klubben med elva mål på tio matcher. Men nu har succén ebbat ut. I skrivande stund har Lukaku inte gjort på mål sina sju senaste matcher. 

Inte konstigt att längtan efter Ibrahimovic blir allt starkare. I England spekuleras det nu i att Lukaku kommer att petas av Zlatan när svensken är tillbaka i spelbart skick.

"Ibrahimovic kommer att få spela"

Före detta Liverpool-stjärnan Steve Nicol ser ett tydligt tecken på detta: att Anthony Martial, och inte Lukaku, fick ta den till Uniteds fördel utdömda straffen i Champions League-matchen mot portugisiska Benfica. 

– Om José Mourinho inte tänker låta honom ta en straff när han har lagt 80 miljoner pund på honom, och när han inte gör mål i övrigt, tror ni verkligen att han kommer att föredra honom framför Ibrahimovic? Knappast, säger Nicol enligt Daily Express. 

"Kan inte vara känslosam"

Även före detta Chelsea-mittfältaren Craig Burley tror att Lukaku kan få kalla handen från Mourinho.

– Han har också en annan anfallare som kan spela, Marcus Rashford. Mourinho behöver resultat, han kan inte vara känslosam, säger Burley. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag