Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beviset: Är sämre än Mourinho och Moyes

Foto: RYAN BROWNE/BPI/REX / RYAN BROWNE/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÃÖN
Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ole Gunnar Solskjaer fick en flygande start i Manchester United.

Sen gick det utför.

Efter 27 matcher har norrmannen uppnått sämre resultat än båda föregångarna José Mourinho och David Moyes, enligt Dagbladet. 

Ett sargat Manchester United var i desperat behov av förändring efter en katastrofhöst.

José Mourinho sparkades.

Och in kom klubblegendaren Ole Gunnar Solskjaer, som fick en riktig drömstart i och med elva raka matcher utan förlust, där tio av dem var segrar. Solskjaer hyllades unisont för förvandlingen och Manchester United klättrade inte bara i Premier League-tabellen, de chockade också PSG och tog sig vidare till kvartsfinal i Champions League.

Men raset skulle komma.

På Parc de Princes, där man slog ut PSG, saknades mängder av nyckelspelare på grund av skada och flertalet juniorer togs ut till matchen för att fylla ut bänken. 

United-tränarnas första 27 matcher

DAVID MOYES (13/14)

■ 16 segrar

■ 6 oavgjorda

■ 5 förluster

■ 49-23 i målskillnad

 

JOSÉ MOURINHO (16-18)

■ 16 segrar

■ 6 oavgjorda

■ 5 förluster

■ 46-24 i målskillnad

 

OLE GUNNAR SOLSKJAER (18-)

■ 16 segrar

■ 3 oavgjorda

■ 8 förluster

■ 46-32 i målskillnad

 

LOUIS VAN GAAL (14-16)

■ 14 segrar

■ 8 oavgjorda

■ 5 förluster

■ 44-26 i målskillnad

Solskjaers start sämre än Mourinho och Moyes

Därefter har Manchester United noterats för sju förluster på sina tio senaste matcher. Förvisso har man mött storlag som Arsenal, Barcelona (gånger två) och Manchester City, men lagets två segrar på de senaste två månaderna imponerar knappast.

– När jag kom hit var vi väldigt effektiva och David (de Gea, målvakt) var otrolig. Nu har lyckan vänt och vi har marginalerna emot oss, säger Solskjaer på fredagens presskonferens.

Den engelska jätteklubben har avverkat en rad tränare sen klubbikonen sir Alex Ferguson tackade för sig 2013; David Moyes, Louis Van Gaal och José Mourinho.

Samtliga föregångare till Ole Gunnar Solskjaer har fått sparken.

Nu har norrmannen lett laget under 27 matcher och tidningen Dagbladet kan konstatera att Solskjaer fått en sämre start på sin United-karriär än både José Mourinho och den så bespottade David Moyes.

Enligt Dagbladet är det ”uppseendeväckande” att de båda föregångarna uppnådde bättre resultat under sina första 27 matcher i klubben. Bland annat har Solskjaer förlorat flest matcher av samtliga United-tränare efter Ferguson och hans lag har dessutom släppt in flest mål.