Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Besvikelsen: Han bränner jätteläget

Martin Ödegaard får ett drömläge att göra 1-1 för Arsenal.
Foto: Viaplay
Men norrmannen sköt över.
Foto: Viaplay
Arsenal förlorade med 1-0.
Foto: Viaplay

Ett ledningsmål i den andra minuten.

Det räckte för att Aston Villa skulle besegra Arsenal på hemmaplan under lördagen.

– De var bättre i straffområdena och det är så man vinner matcher, säger Mikel Arteta.

Aston Villa fick en drömstart hemma mot Arsenal och tog ledningen redan efter 74 sekunder.

Bertrand Traoré hittade fram med bollen till Ollie Watkins som fick in den i mål från nära håll. Målet blev det enda i matchen och Aston Villa fick fira en seger samtidigt som man tar sig upp till åttonde plats i Premier League.

– De var lite förvirrade i Arsenals försvar. Jag träffade bollen med min vänsterfot, träffade en försvarare och den gick in, säger segerskytten Ollie Watkins till BT Sport efter matchen.

Ödegaard missade jätteläge

Arsenal var nära att kvittera i den 84:e minuten genom Real Madrid-lånet Martin Ödegaard. Efter ett anfall på vänsterkanten fick norrmannen ett inspel snett-inåt-bakåt men han brände drömläget med vänsterfoten och sköt högt över.

Både Ödegaard och tränaren Mikel Arteta begravde huvudet i sina händer efter missen som innebar att Arsenal gick poänglösa från matchen.

– De var bättre i straffområdena och det är så man vinner matcher. Vi skapade tillräckligt med chanser. Vi gjorde inte mål och då kan vi inte vinna matchen, säger Arteta till BBC.

Förlusten gör att Arsenal är kvar på tionde plats i tabellen.