Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beslutet: Carragher återvänder till Viasat

Foto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
The Daily Mirror har kommit över en video där Jamie Carragher riktar en spottloska mot ett öppet bilfönster. Spottloskan träffar en 14-årig flicka i ansiktet. Foto: mirror.co.uk

Jamie Carragher får återvända till svensk tv.

Den skandalomsusade Premier League-ikonen har fått ett datum för när han dyker upp i Viasat igen. 

– Carragher gjorde bort sig, det är vi alla överens om, men vi tycker inte att det diskvalificerar honom att fortsätta sitt arbete med oss, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett uttalande.  

Jamie Carragher skapade skandalrubriker när han spottade mot en fjortonårig flicka vars pappa hånade honom för Liverpools 1-2-förlust mot Manchester United. Som en konsekvens blev han tillfälligt avstängd från sitt jobb som expert på svenska Viasat och brittiska Sky. 

Nu meddelar MTG att Carragher får återvända till svensk tv, med start i kvartsfinalerna i april.

 

LÄS MER: Spottade på 14-åring – stängs av i Sverige 

 

”Alla är överens”

– Vi valde först att stoppa Jamies medverkan i våra program, vilket var ett självklart val för oss. Efter det så har vi fått möjlighet att prata med Carragher mer i detalj kring händelsen, och efter att ha vägt in alla slags olika parametrar så anser vi att han ska få en andra chans och att detta enskilt inte stoppar hans fortsatta arbete hos oss. Carragher gjorde bort sig, det är vi alla överens om, men vi tycker inte att det diskvalificerar honom att fortsätta sitt arbete med oss, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett uttalande.  

– Jamie visade ett mycket dåligt omdöme men han tar också ansvar för sina handlingar, i sina kontakter med oss, mot medier och inte minst mot den drabbade familjen. Han har satt sig själv i en komplicerad situation där han nu försöker ställa saker och ting till rätta, och där han inte skyller ifrån sig på olika yttre omständigheter. Jamie har skött sitt jobbuppdrag hos oss utan tidigare anmärkningar i samband inför och under våra Champions League-sändningar. Och han kommer nu att fortsätta sitt arbete i våra kanaler när det är dags för kvartsfinaler.

Stängs av resten av säsongen

Brittiska Sky har valt att stänga av Carragher under resten av säsongen. 

– Jag lägger ingen värdering i Skys beslut. Jamie Carragher har en roll som expert på europeisk fotboll i våra kanaler och vi tar vårt beslut oberoende av vad som sker hos andra uppdragsgivare, säger Nunstedt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!