Foto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: PEDRO SALADO / IMAGO/ACTION PLUS/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
The Daily Mirror har kommit över en video där Jamie Carragher riktar en spottloska mot ett öppet bilfönster. Spottloskan träffar en 14-årig flicka i ansiktet. Foto: mirror.co.ukThe Daily Mirror har kommit över en video där Jamie Carragher riktar en spottloska mot ett öppet bilfönster. Spottloskan träffar en 14-årig flicka i ansiktet. Foto: mirror.co.uk
The Daily Mirror har kommit över en video där Jamie Carragher riktar en spottloska mot ett öppet bilfönster. Spottloskan träffar en 14-årig flicka i ansiktet. Foto: mirror.co.uk

Beslutet: Carragher återvänder till Viasat

Publicerad

Jamie Carragher får återvända till svensk tv.

Den skandalomsusade Premier League-ikonen har fått ett datum för när han dyker upp i Viasat igen. 

– Carragher gjorde bort sig, det är vi alla överens om, men vi tycker inte att det diskvalificerar honom att fortsätta sitt arbete med oss, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett uttalande.  

Jamie Carragher skapade skandalrubriker när han spottade mot en fjortonårig flicka vars pappa hånade honom för Liverpools 1-2-förlust mot Manchester United. Som en konsekvens blev han tillfälligt avstängd från sitt jobb som expert på svenska Viasat och brittiska Sky. 

Nu meddelar MTG att Carragher får återvända till svensk tv, med start i kvartsfinalerna i april.

 

LÄS MER: Spottade på 14-åring – stängs av i Sverige 

 

”Alla är överens”

– Vi valde först att stoppa Jamies medverkan i våra program, vilket var ett självklart val för oss. Efter det så har vi fått möjlighet att prata med Carragher mer i detalj kring händelsen, och efter att ha vägt in alla slags olika parametrar så anser vi att han ska få en andra chans och att detta enskilt inte stoppar hans fortsatta arbete hos oss. Carragher gjorde bort sig, det är vi alla överens om, men vi tycker inte att det diskvalificerar honom att fortsätta sitt arbete med oss, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett uttalande.  

– Jamie visade ett mycket dåligt omdöme men han tar också ansvar för sina handlingar, i sina kontakter med oss, mot medier och inte minst mot den drabbade familjen. Han har satt sig själv i en komplicerad situation där han nu försöker ställa saker och ting till rätta, och där han inte skyller ifrån sig på olika yttre omständigheter. Jamie har skött sitt jobbuppdrag hos oss utan tidigare anmärkningar i samband inför och under våra Champions League-sändningar. Och han kommer nu att fortsätta sitt arbete i våra kanaler när det är dags för kvartsfinaler.

Stängs av resten av säsongen

Brittiska Sky har valt att stänga av Carragher under resten av säsongen. 

– Jag lägger ingen värdering i Skys beslut. Jamie Carragher har en roll som expert på europeisk fotboll i våra kanaler och vi tar vårt beslut oberoende av vad som sker hos andra uppdragsgivare, säger Nunstedt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag