Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Skjuter upp Premier League igen

Victor Lindelöf.Foto: MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTO / MARK COSGROVE/NEWS IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Mohamed Salaha och Alisson Becker.Foto: DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTO / DAVID BLUNSDEN/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Manchester Citys Sergio Aguero och tränare Pep Guardiola.Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS BILDBYRÅN

Premier League kommer inte att återupptas i maj.

Men ligan hoppas fortfarande kunna avsluta säsongen 2019-20.

”Säsongen kommer bara att återupptas när det är säkert och passande”, låter man meddela i ett uttalande.

I går kom beskedet att Belgiens liga blir den första att, sannolikt, ställas in och inte återupptas som en följd av coronavirusets utbrott. En rekommendation om att inte återuppta säsongen och därmed utse serieledande Club Brügge till mästare är inlämnad, och ett formellt beslut väntas inom kort, rapporterar Guardian.

Det har spekulerats i att beslutet kan utlösa en dominoeffekt bland de europeiska storligorna som pausades i mars.

Men under låter Premier League meddela att man inte tänker ge upp möjligheterna att spela klart säsongen. En ursprunglig förhoppning om att återuppta säsongen i maj fanns, men det hoppet är nu släckt.

Premier League skjuts upp igen

”Premier League kommer inte att återupptas i början av maj och säsongen 2019-20 kommer endast återupptas när det är säkert och passande. Ett datum för den återstarten diskuteras löpande”, låter man meddela i ett uttalande.

Därtill låter ligan meddela att man ser över en lönereducering om 30 procent för samtliga spelare. Syftet är att rädda klubbarna ur den ekonomiska knipan. Tidigare under dagen rapporterade bland annat Daily Mail att Manchester Uniteds spelare har gått med på att gå ner i lön kommande månader.

En solidaritetsfond kommer också att upprättas för att stötta klubbarna i de mindre ligorna, Football League och National League. De ska förses med 125 miljoner pund (drygt 1,5 miljarder kronor) i stöd för att få hjälp att överleva ekonomiskt under pandemin.

Dessutom kommer Premier League att bistå National Health Service, den statliga organisation som ansvarar för offentlig sjukvård i Storbritannien, familjer och sårbara grupper med 20 miljoner pund (motsvarande 250 miljoner kronor) i kampen mot covid-19.