Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om Solskjaers framtid efter fiaskot i PL

Manchester Uniteds vd Ed Woodward.Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/REX / PAUL GREENWOOD/BPI/REX/IBL REX FEATURES
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK / MICHAEL ZEMANEK/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Manchester United har fått en fiaskostart i Premier League.

Nu uttalar sig klubbens vd Ed Woodward om Ole Gunnar Solskjaers framtid i klubben.

– Det är viktigt att vi är tålmodiga, säger Woodward enligt Manchester Evening News.

Efter Manchester Uniteds svaga inledning av Premier League har tränaren Ole Gunnar fått utstå hård kritik, bland annat från José Mourinho och Roy Keane.

Efter helgens 2-0-förlust mot West Ham har ryktena om att norrmannen hänger löst intensifierats. Under tisdagen, i ett samtal med klubbens investerare, uttalade sig vd:n Ed Woodward för första gången om tränarens situation.

Budskapet är tydligt: Solskjaer och hans tränarstab kommer få tid att bygga upp Manchester United igen för att ta laget tillbaka till toppen av engelsk fotboll.

– Vi kommer fortsätta fokusera på vår långsiktiga strategi och kommer inte bli påverkade av kortsiktiga distraktioner, säger Ed Woodward enligt Manchester Evening News.

”Viktigt att vi är tålmodiga med Ole”

Ed Woodward säger att Manchester United investerat mycket i Solskjaers tränarstab.

– Dessa investeringar tillsammans med det förtroende vi gav till Ole och hans tränarstab i mars har gett oss byggstenarna vi behöver för framgång.

Woodward fortsätter:

– Vi är trygga i att den här investeringen kommer ge resultat. Det är viktigt att vi är tålmodiga, med Ole och hans lagbygge för framtiden, säger Woodward som trots vädjan om tålamod är tydlig med vad klubben har för ambition.

– Vi och vår växande fanskara kräver framgång. Framgång betyder att vinna titlar, det målet förändras aldrig för Manchester United. 

Woodward nöjd med nyförvärven

Manchester United har även fått kritik för den svaga satsningen i sommarfönstret men vd:n tycker att klubbledningen tillsammans med Solskjaer hanterade transferfönstret på ett ”fokuserat och disciplinerat sätt”.

– Våra nyförvärv, Dan James, Aron Wan-Bissaka och Harry Maguire kom till en redan strark trupp och vi har dessutom förlängt med flera nyckelspelare som Marcus Rashford, David de Gea och Victor Nilsson Lindelöf, säger Ed Woodward.