Foto: DAVID KLEIN / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBHFoto: DAVID KLEIN / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
 Foto: DAVID KLEIN / IMAGO/SPORTIMAGE/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Beskedet om Mané – efter fula tacklingen

Publicerad

Sadio Mané fick rött kort efter en spark i Edersons ansikte.

Och efteråt visade Manchester Citys målvakt visade upp skräckbilder på sitt ansikte.

Nu straffas Liverpool-stjärnan hårt.

 

Se händelsen i spelaren ovan.

Det blev en av Premier League-helgens absolut största snackisar.

Liverpools Sadio Mané satte upp fotsulan i City-målvakten Edersons ansikte och fick syna det röda kortet när Liverpool krossades med 5-0 på Etihad Stadium.

Ederson kunde inte fullfölja matchen och byttes ut till förmån för Claudio Bravo – och efteråt visade den brasilianske målvakten upp sina skador. 

Sadio Mané straffas hårt

Nu står det klart att senegalesen straffas hårt efter den fula sparken. Enligt Sky Sports stängs Mané av i tre matcher och missar därmed helgens Premier League-möte med Burnley, ligacupmatchen mot Leicester och därefter PL-matche mot samma Leicester.

Liverpool har tidigare uppgivits överklaga bestraffningen av Mané, men det engelska fotbollsförbundet FA är obevekligt i frågan och tilldömer honom alltså en tre matcher lång avstängning.

Under helgen inträffade två liknande händelser i Premier League med andra utfall.

Först under matchen mellan Swansea och Newcastle där spelaren klarade sig undan med gult kort – och sen var det dags igen då West Ham tog emot Huddersfield. Den gången blev det inte ens gult kort, utan domaren nöjde sig med att blåsa för frispark.

 

Se fler höjdpunkter på Viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag