Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Klubben slutar att knäböja

Foto: MICHAEL REGAN / STELLA PICTURES / PA
Foto: LAURENCE GRIFFITHS / STELLA PICTURES / PA
Foto: DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Pontus Jansson, Saman Ghoddos och deras lagkamrater ska sluta knäböja.

Det meddelade Brentford i ”ett uttalande från klubbens omklädningsrum” under lördagen.

– Det har hållits detaljerade och långa diskussioner om det här ämnet både i spelargruppen och i hela klubben, säger Brentfords vd Jon Varney.

Brentford kämpar för att gå upp till Premier League och ligger just nu på andra plats i Championship bakom Norwich.

Under säsongen har laget – precis som övriga klubbar i den engelska toppfotbollen – knäböjt innan avspark. Detta för att visa sitt stöd för Black Lives Matter-rörelsen.

Men nu blir det inget mer knäböjande, meddelar Brentford i ”ett uttalande från klubbens omklädningsrum” som man publicerat på sin hemsida.

”Beslutet har tagits efter långa diskussioner som grupp. Vi har knäböjt innan matcherna sedan i juni men, precis som många av spelarna i andra klubbar, tror vi inte längre att det har någon inverkan. Vi tror att vi kan använda vår tid och energi till att kämpa för jämlikhet på andra sätt”, skriver Brentford.

Brentford slutar knäböja

Vidare skriver man att man vill bli den mest inkluderande klubben i landet och fortsätta kämpa för jämlikhet. Man poängterar också att man kommer stötta personer från andra klubbar som fortsätter knäböja innan avspark.

Klubbens vd Jon Varney kommenterar beskedet.

– Det har hållits detaljerade och långa diskussioner om det här ämnet både i spelargruppen och i hela klubben. Att knäböja är bara ett sätt som våra spelare har visat sitt engagemang för jämlikhet. Vi stöttade deras önskan att göra det och nu stöttar vi deras önskan att fokusera på andra sätt för att engagera sig. Vi har varit väldigt tydliga i vår ambition att vara den mest inkluderande klubben i landet och våra spelare vill och kommer spela en stor roll på den resan, säger Varney.

Redan under söndagen spelar Brentford sin första match utan att knäböja när man tar emot Barnsley på hemmaplan.