Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Har hittat en kropp

Foto: REX/IBL / Rex Features
Foto: AAIB / SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

Myndigheterna tror sig ha funnit Premier League-anfallaren Emiliano Salas försvunna flygplan.

Nu har en kropp hittats i vraket, rapporterar Wales Online. 

Franska myndigheter bekräftade förra veckan att delar av planet som skulle föra fotbollsstjärnan Emiliano Sala från Nantes till Cardiff troligen spolats upp på en strand i närheten av staden Surainville på landets nordvästra kust. Det handlade om ett par flygsäten som ”troligen tillhört det försvunna planet". 

I går rapporterade Sky att större delen av planet med största sannolikhet hittats, och att spelarens familj underrättats om fyndet. En båt ska ha fått syn på det kraschade planet på botten av Engelska kanalen under söndagen. 

Kropp har hittats

Nu rapporterar Wales Online att ytterligare fynd har gjorts. Ett uttalande från den brittiska sjöräddningen gör gällande att en kropp har hittats i flygplansvraket.

"Tragiskt nog visar filmmaterial som vår farkost upptagit att en person kan skymtas i vraket. Vi utreder nog kring nästa steg, medan vi rådslår med familjen till piloten och passageraren, samt med polisen", skriver AAIB. 

Cardiff värvade Emiliano Sala för 150 miljoner kronor från Nantes – klubbens dyraste affär genom tiderna. Flygplanet flögs av 60-årige David Ibbotson, som anlitades för uppdraget av fotbollsagenten Willie McKay.