Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Besatta av mig – och ljuger tvångsmässigt”

Foto: CAL SPORT MEDIA/IBL SIPA USA
Foto: CAL SPORT MEDIA/IBL SIPA USA

José Mourinho är upprörd.

På fredagens presskonferens höll portugisen en indignerad fyraminutersmonolog – efter ett uttalande om Marcus Rashford.

Marcus Rashford anses vara en av Englands största fotbollstalanger. 20-åringen har gjort succé i både landslag och klubblag – även om hans prestationer i det senare har varit underlag för många diskussioner den senaste tiden.

Anfallaren har endast startat en match av Premier League-säsongens inledande fyr. Rashford har under José Mourinhos ledning ofta fått nöja sig med en plats ute på kanten, trots att han trivs bäst centralt.

Rashfords sviktande Premier League-statistik fick nyligen Premier League-ikonen Jamie Carragher att uppmana talangen att byta klubb.

– Om han måste lämna United? Jag tycker det. Romelu Lukaku går före Rashford och jag kan inte se att han (Rashford) ska kunna ersätta Lukaku så länge han är i klubben, sa Carragher i Sky Sports.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Manchester United – direkt i Messenger 

Mourinho till attack: ”De ljuger”

På fredagens presskonferens valde José Mourinho att slå tillbaka mot Carraghers uttalande – och bilden av Rashfords misslyckade Manchester United-tid i allmänhet.

Enligt Daily Mail levererade United-tränaren fyra minuter åt att försvara hur han behandlat Rashford.

– Jag förväntar mig att bli hårt kritiserad på söndag för att jag inte startar honom mot Watford i morgon, eftersom några killar (tv-experter) är besatta av mig.

– Några av dem har problem med att de ljuger tvångsmässigt. Så jag kan räkna med att några av dem vaknar på söndag och det första som dyker upp i deras huvud är José Mourinho.

 

LÄS MER: Fantasy Premier League 2018/2019 – tips och tricks 

LÄS MER: Alla övergångar i Premier League inför säsongen 2018/2019 

”Jag tycker synd om dem”

Portugisen fortsätter:

– Några av dem har dubbla löner, de jobbar för klubbarna också, de är så klart inte oberoende, och de styr saker åt det håll de vill. Det är uppenbart, mänskligt, naturligt. Inte etiskt, men jag accepterar det. jag tycker synd om dem, för det finns intressantare saker än José Mourinho.

United-tränaren tog därefter fram ett papper, där han räknat ut hur Rashfords speltid förändrats över tid i klubben. Ett starkt bevis för att Rashford inte petats under Mourinhos ledning är enligt portugisen själv det faktum att han spelat honom i stora finaler som Europa League och FA-cupen.

– Så personerna som pratar om de här spelminuterna är lite förvirrade. Han är en bra kille, en bra spelare och han vet om allt bra United har gjort för honom.

 

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se