Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berbatov: ”Träna med honom var som ett krig”

Dimitar Berbatov och Cristiano Ronaldo spelade tillsammans i ett år.
Foto: ACTION IMAGES / KEITH WILLIAMS / - © BILDBYRÅN
Berbatov med ett akrobatiskt mål mot Sunderland 2009.
Foto: CARL RECINE / ACTION IMAGES © BILDBYRÅN

Badande, ingen alkohol och en konkurrenshöjare.

Dimitar Berbatov har mycket att berätta om sin tidigare lagkamrat Cristiano Ronaldo.

– Inte ens på den tiden såg jag honom dricka. Han tog hand om sig själv på ett extremt sätt, säger bulgaren till Marca.

Kerala Blasters blev Dimitar Berbatovs sista lag som fotbollsspelare och nu är det snart tre år sedan 39-åringen la fotbollsskorna på hyllan.

Nu har Berbatov tid att reflektera över sin karriär och han minns särskilt säsongen som han gjorde tillsammans med Cristiano Ronaldo i Manchester United 2008/2009.

– Jag hade tur som fick tävla med honom den där säsongen tillsammans. Att träna med honom var som ett krig eftersom han inte tänkte på något annat än att vinna. Också i små lekar som vi ordnade, säger Berbatov och fortsätter:

– Men det var inte dåligt, tvärtom. Cristiano var en bra kille som höjde lagets konkurrenskraft.

Dimitar Berbatov hyllar Cristiano Ronaldo

Berbatov minns också en lagkamrat som hade bestämt sig för att han skulle vara världens bäste fotbollsspelare.

– Han var rolig och vänlig. På julfesterna som vi ordnade hade vi roligt men var samtidigt professionella. Inte ens på den tiden såg jag honom dricka. Han tog hand om sig själv på ett extremt sätt. När man kom till träningen var han redan på gymmet. Sedan stannade han för att träna extra efteråt innan han gick för att bada och återvände sedan till gymmet. Han var bestämd att han skulle bli den bäste.

– Det är klart att det kommer fram andra stjärnor när Cristiano slutar men tills dess att han och Messi lägger skorna på hyllan kommer vi inte inse hur stora de här två idrottarna som vi ser varje dag är.