Ber om ursäkt – efter flörten med Haaland

Foto: HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK / HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Thomas Tuchel sa att hans Chelsea ville värva Dortmunds målmaskin Erling Haaland. 

Nu ber tysken om ursäkt för uttalandet. 

– Jag borde ha vetat bättre, säger han enligt Goal. 

Chelseatränaren Thomas Tuchel - som har ett förflutet i Borussia Dortmund - öppnade i en intervju med tyska Bild för att värva Erling Haaland och spela honom tillsammans med sin belgiske anfallsstjärna Romelu Lukako.

– Vi har pratat om Erling Haaland ett par gånger, även under transferfönstret. Men det verkade orealsitsikt. Såklart pratar vi om honom regelbundet, för han är en fantastisk spelare och en tongivande spelare i Dortmund som är en stor rival till oss i Champions League, sa Tuchel. 

Orden kan ha väckt entusiasm i Chelseakretsar. 

Borde vetat bättre

Tuchels flört med Haaland rör upp känslor i Dortmund. 

– Varför skulle inte smart kille som Erling utveckla känslan av att vilja stanna i Dortmund när saker går bra, säger klubbens tränare Marco Rose enligt Bild.  

Nu ber Tuchel om ursäkt och menar att han lurades in i en fälla. 

– Jag gick i en fälla. Jag fick ett pris i Tyskland, en utmärkelse från en tidning. De gav mig priset och frågade om en spelare. Normalt sett pratar jag aldrig, aldrig om andra spelare, jag gör bara inte det, säger han enligt Goal.

– Men nu skojade vi mer eller mindre om det men jag borde ha vetat bättre. När jag fick priset var jag trevligt och skojade om ett dubbelt anfallspar och sedan framställs det som om vi har lagt ett bud. Det var kontexten.

Erling Haaland har noterats för 70 mål på 69 matcher i Dortmund och har frekvent kopplats ihop med en flytt till europeiska toppklubbar. Nästa sommar träder en utköpskalusul i kraft vilket möjliggör för klubbar att lösa den norske anfallaren från sitt kontrakt som löper till år 2024.

Chelsea är regerande Champions League-mästare och toppar även Premier League med 19 poäng efter åtta spelade omgångar.