Victor Nilsson Lindelöf. Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPEVictor Nilsson Lindelöf. Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Victor Nilsson Lindelöf. Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Foto: Jb Autissier / JB AUTISSIER / PANORAMIC/IBL PANORAMICFoto: Jb Autissier / JB AUTISSIER / PANORAMIC/IBL PANORAMIC
 Foto: Jb Autissier / JB AUTISSIER / PANORAMIC/IBL PANORAMIC

Benfica ser Nilsson Lindelöf som förlorad

Publicerad

Manchester Uniteds intresse för Victor Nilsson Lindelöf, 22, blir allt hetare.

Enligt Daily Star har United inlett samtal med Benfica gällande en övergång.

Samtidigt rapporterar portugisiska O Jogo att Benfica ser "VNL" som förlorad.

 

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Victor Nilsson Lindelöf har gjort kometkarriär det senaste året.

Från att halkat in i U21-EM på ett bananskal har 22-åringen gått till att vara ordinarie i a-landslaget och en av Europas mest jagade mittbackar.

Enligt uppgifter i både Portugal och England leder Manchester United jakten på den svenska försvararen.

Enligt Daily Star har Manchester United och Benfica inlett samtal om en övergång för Lindelöf i januari.

Lindelöf står högst upp på José Mourinhos önskelista, och uppgifter i november menade att Zlatan Ibrahimovic själv lyft luren och ringt Lindelöf för att övertala honom om en flytt.

Benfica uppges kräva cirka 600 miljoner kronor för att släppa Lindelöf i januari.

 

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Zlatan har ringt Nilsson Lindelöf

 

O Jogo: Lindelöf är förlorad för Benfica

Enligt Daily Star är José Mourinho väldigt mån om att förstärka på mittbackssidan i vinter.

Eric Bailly har imponerat i England, men är skadad och försvinner på landslagsuppdrag i januari, Phil Jones dras med ständiga skadeproblem och Mourinho verkar inte ha speciellt stor tillit till Chris Smallings förmågor.

Samtidigt rapporterar den portugisiska tidningen O Jogo att Benficas klubbledning ser Lindelöf som förlorad, och att man nu förbereder sig för en framtid utan svensken i laget.

Det rör sig om kroaten Branimir Kalaica, 18, som redan finns i klubbens ungdomssystem och har en stor beundrare i Benficas a-lagstränare, Rui Vitória.

 

LÄS OCKSÅ: Benfica om Nilsson Lindelöf: "Inga bud"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag