Foto: Petrut Calinescu
 Foto: Petrut Calinescu

Benayoun klar för Chelsea

Publicerad
Uppdaterad
Det har ryktats om affären en tid.
Nu uppges att Liverpools Yossi Benayoun, 30, har skrivit på för Chelsea.
Nyblivna Premier League-mästarna Chelsea valde att inte förlänga kontrakten med mittfältarna Michael Ballack och Joe Cole.
Nu uppges klubben ha hittat en ersättare - från en av toppkonkurrenterna.
Enligt israeliska medier är Liverpools Yossi Benayoun överens om ett fyraårskontrakt med Londonlaget.

6,5 miljoner pund

Hur mycket spelaren kostar är ännu inte känt, men det talas om en övergångssumma på 6,5 miljoner pund. Mittfältaren, som var en av lagets bästa spelare under den misslyckade säsongen, sa nyligen:
- Allt hänger på Liverpool.
- Chelsea måste betala runt 6 miljoner pund och jag tror att jag kommer att flytta till slut.
Spelaren är för tillfället på semester i Israel, men kommer att flyga till London senare i veckan för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen, skriver Daily Mail i dag.
Enligt tidningen kommer han att erbjudas en veckolön på motsvarande 840 000 kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag