Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bekräftat: Solskjaer lämnar Cardiff City

Ole Gunnar Solskjaer. Foto: Huw Evans/Rex

Nu är det klart: Ole Gunnar Solskjær lämnar Cardiff.

Ägaren Vincent Tan har gett besked via klubbens hemsida.

– Våra senaste resultat rättfärdigar inte att Ole får stanna kvar, säger Tan.

Sju matcher in på Championship-säsongen har vunnit två matcher, spelat två oavgjorda och förlorat tre. Ett tufft facit för laget som störtade ur Premier League förra säsongen efter en horribel vårperiod.

I går rapporterade brittiska The Sun att tränaren Ole Gunnar Solskjær skulle offras av ägaren Vincent Tan. Och nu har klubben bekräftat att norrmannen har lämnat klubben, även om pressmeddelandet på klubbhemsidan benämner det som en avgång.

"Många rådde mig att sparka honom"

– Våra olika tankar om hur klubben ska skötas har fått mig att besluta mig för att kliva åt sidan och låta klubben gå fram i riktningen som Vincent eftersträvar, säger Solskjær.

Tan, vars sejour som Cardiff-ägare har varit präglad av kontroverser, menar att Solskjærs främsta uppgift när han kom till klubben från norska Molde var att undvika nedflyttning, vilket han misslyckades med.

– När vi åkte ner var det många som rådde mig att sparka honom, men jag bestämde mig för att behålla Ole under Championship-säsongen. Men våra senaste resultat rättfärdigar inte att Ole får stanna kvar. Därför har han valt att avgå och det har jag accepterat, säger Tan.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!