Bekräftat: Ryan Giggs slutar att spela fotboll

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Alex Livesey

Louis van Gaal blir ny tränare i Manchester United.

Samtidigt meddelar legendaren Ryan Giggs att han slutar spela fotboll - för att bli assisterande tränare i klubben.

– Jag är enormt stolt och hedrad över att få representerat världens största klubb 963 gånger, skriver han i ett öppet brev på Manchester Uniteds hemsida.

Det händer grejer i Manchester United.

Efter flera misslyckanden valde klubben att sparka David Moyes i slutet av den förra säsongen. I väntan på att hitta en ny tränare valde man då att låta legendaren Ryan Giggs träna laget.

Efter sista hemmamatchen höll han ett tal till publiken och många trodde då att han gjort sitt sista framträdande som spelare i klubben.

Och så blir det också.

"Väldigt glad"

I samband med att United på måndagen presenterade holländaren Louis van Gaal som ny tränare berättade också Ryan Giggs att han lägger skorna på hyllan.

41-åringen blir i stället assisterande tränare åt van Gaal.

– I dag är en fantastisk dag för Manchester United. Louis van Gaal är en fantastisk rekrytering och jag måste först och främst berätta hur glad jag är över att få arbeta med en sådan duktig tränare, skriver han i ett öppet brev på Manchester Uniteds hemsida.

Hyllar Ferguson

Ryan Giggs har en sanslös karriär bakom sig i Manchester United,

Han har spelat 963 matcher för klubben och gjort 171 mål. Han har vunnit Premier League 13 gånger, FA-cupen fyra gånger och Champions League två gånger.

– Jag är enormt stolt, hedrad och lycklig över att ha fått representera världens största klubb 963 gånger och Wales 64 gånger. Min dröm var alltid att få spela för Manchester United .

– Det känns sorgligt att inte få dra på sig United-tröjan som spelare igen, men samtidigt vet jag att jag är lyckligt lottad som har fått min dröm uppfylld. Jag har fått spela med några av världens bästa spelare, jag har fått jobba med en fantastisk manager i sir Alex Ferguson och framför allt har jag fått spela för världens bästa fans. Jag har alltid känt och uppskattat ert stöd, skriver han i brevet.