Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Går till United för en jättesumma

Foto: GLOBAL MEDIA GROUP / GLOBAL MEDIA GROUP/SIPA USA SIPA USA
Foto: SCOTT HEPPELL / REUTERS BILDBYRÅN

Det har varit på gång ett tag.

Nu är det officiellt.

Manchester United är överens med Sporting om Bruno Fernandes i en affär värd 850 miljoner kronor, enligt The Guardian.

Under tisdagskvällen kom uppgifter om att Manchester United äntligen gjort ett genombrott i den utdragna jakten på den 25-årige Bruno Fernandes.

Den offensive mittfältaren har gjort succé i den portugisiska ligan för sitt Sporting och har funnit på Premier League-klubbens radar ett längre tag. 

Nu meddelar Manchester United att affären i stort sett är i hamn. På sin officiella hemsida bekräftar klubben att man har kommit överens med den portugisiska storklubben om Fernandes.

”Manchester United är glada över att meddela att vi har kommit överens med Sporting om Bruno Fernandes. Nu väntar den medicinska undersökningen och en överenskommelse om det personliga kontraktet. Ytterligare information följer”, skriver Manchester United.

Manchester United köper Bruno Fernandes

Såväl Sky Sports som The Guardian har tidigare skrivit att klubbarna är överens om en övergångssumma på motsvarande 850 miljoner kronor.

Enligt den portugisiske fotbollsjournalisten Goncalo Lopes har Sporting bekräftat övergångssumman på närmare 600 miljoner kronor. Dessutom ska bonusar på drygt 260 miljoner ingå i dealen.

Bonusarna är uppdelade på följande vis:

Drygt 50 miljoner kronor om spelaren uppnår ett visst antal matcher 

Ytterligare 50 miljoner om Manchester United går till Champions League

Övriga 160 miljoner är baserade på individuella priser