Foto: SUSANA VERA / REUTERS BILDBYRÅNFoto: SUSANA VERA / REUTERS BILDBYRÅN
 Foto: SUSANA VERA / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Bale avslöjar: "Därför nobbade jag United"

Publicerad

José Mourinho fick aldrig sommarens stora drömvärvning. 

Och nu har Real Madrid-stjärnan Gareth Bale avslöjat varför han nobbade Manchester United och Old Trafford. 

Florentino Perez fick frågan efter Real Madrids seger mot Manchester United i supercupen – och gav ett skenbart tydligt besked. 

– Bale? Jag tänker inte sälja honom. Han är en Madrid-spelare, han är viktig för oss och han är en av världens bästa, sa Perez då. 

Men enligt spanska Diario Gol berättade inte Perez hela sanningen. De påstod att Perez vänt sig direkt till United-tränaren José Mourinho och sagt att han mycket väl kan tänka sig att släppa Bale – men för en rejäl summa. 

Eventuellt inspirerade av sommarens stora spelarövergång, Neymar till PSG, ville Perez ha 1,8 miljarder kronor för Bale. 

LÄS MER: Experten: "De förväntar sig stora saker av VNL"

Bale nobbade United

Men affären gick aldrig igenom. Kanske för att Bale själv föredrog att stanna i Real Madrid. Han erkänner att han skulle kunna bli den självklare stjärnan i ett lag som Manchester United – men han föredrar att stanna för att kämpa för sin plats i Real.

– Det finns ett argument för det där, men jag tror att det viktigaste när man tittar tillbaka på sin karriär är hur många titlar man har vunnit. Jag tror att det är viktigast, säger Bale till Daily Mail. 

Bale hävdar att han inte störs av att sakna en självskriven plats i Zinedine Zidanes startelvor.

– Jag läser inte in så mycket i sånt. Vissa gör det, andra inte. Jag bryr mig inte så mycket. Jag vill bara gå ut på fotbollsplan och njuta av min fotboll. Jag vill så klart lyckas på ett personligt plan, men jag vill också försöka hjälpa laget och vinna titlar. Bara njuta av livet. Det är det viktigaste, säger Bale. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag