Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget: Stoppas från stjärnvärvningar

Foto: MATT WEST/BPI/REX / MATT WEST/BPI/REX/IBL REX FEATURES

Unai Emerys Arsenal har halkat ner till sjätte plats i Premier League-tabellen. 

Förstärkningar behövs – men klubbledningen har negativa besked att ge spanjoren. 

Förlusten mot Manchester City möttes av ilskna reaktioner i Arsenals supporterled. Nu skriker på fans och krönikörer på förstärkningar av spelartruppen, efter att Arsenal hållit en låg profil i januarifönstret.

Men enligt Daily Mirror kommer sommaren troligen inte att bli en spenderarfest för Londonklubbens räkning. Tidningen hävdar att ledningen gett tränaren Unai Emery beskedet att han kommer att få laborera med en transferkassa på i sammanhangen ödmjuka 400 miljoner kronor. 

Därför stoppas Emery

Arsenal har en svällande lönebudget, vilket innebär att man riskerar att bryta emot Uefas Financial Fair Play-regler. Därför tvekar ägaren Stan Kroenke kring att pumpa in mer pengar i klubben.  

Hälften av de öronmärkta pengarna kan dessutom gå åt till att köpa loss januaris enda värvning: inlånade Denis Suarez. Vill Arsenal ha honom permanent i sommar kommer man att behöva betala 200 miljoner kronor till Barcelona. 

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Arsenal – direkt i Messenger