Phil Jones ser ut att kunna spela helgens match mot Liverpool Foto: JON SUPER / APPhil Jones ser ut att kunna spela helgens match mot Liverpool Foto: JON SUPER / AP
Phil Jones ser ut att kunna spela helgens match mot Liverpool Foto: JON SUPER / AP
Detta kan innebära att Victor Nilsson Lindelöf ställs utan för truppen Foto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTODetta kan innebära att Victor Nilsson Lindelöf ställs utan för truppen Foto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTO
Detta kan innebära att Victor Nilsson Lindelöf ställs utan för truppen Foto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTO

Bakslag för VNL inför toppmötet

Publicerad
Uppdaterad

Victor Nilsson Lindelöf såg ut att kunna kämpa sig till en plats i Manchester Uniteds trupp mot Liverpool.

Men nu har ett besked inifrån United-lägret inneburit ett bakslag för svensken. 

Det blev 90 minuter mot Basel och CSKA Moskva i Champions League och lika många mot Burton i ligacupen. Men Victor Nilsson Lindelöf har fortfarande inte noterats för en minut i Premier League sen sommarens flytt från portugisiska Benfica till Manchester United. 

Phil Jones spelklar

I och med Phil Jones skadebekymmer såg det ut som att Nilsson Lindelöf i alla fall skulle få en plats på Uniteds bänk under helgens match mot Liverpool. Jones lämnade återbud i sista stund till Englands VM-kvalmatcher mot Slovenien och Litauen på grund av ett krånglande knä. Det togs för givet att Jones skulle få svårt att hinna tillfriskna i tid till Liverpool-rysaren – men enligt ESPN drog han sig ur truppen endast som en säkerhetsåtgärd.

Nu sägs United hysa gott hopp om att Jones kan bli spelklar. Det innebär att Nilsson Lindelöf är kvar på sin vanliga plats i backhierarkin. 

Det återstår att se vad tränaren José Mourinho tar för beslutFoto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

"Känner ingen stress"

När svenska medier fick prata med Nilsson Lindelöf inför VM-kvalmatchen mot Luxemburg visade han dock inga tecken på oro över sin situation i United. 

– Jag känner ingen stress. Jag är i en av världens bästa klubbar, det är klart att det är tuff konkurrens. Men det får få den tid det tar, sa Nilsson Lindelöf då. 

Jones ser alltså ut att kunna spela, men både Marouane Fellaini och Paul Pogba kommer att stå utanför Uniteds matchtrupp på grund av skador. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag