Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bakslag för VNL inför toppmötet

Phil Jones ser ut att kunna spela helgens match mot Liverpool Foto: JON SUPER / AP
Detta kan innebära att Victor Nilsson Lindelöf ställs utan för truppen Foto: SIMON STACPOOLE / SIMON STACPOOLE / OFFSIDE/IBL OFFSIDE SPORTS PHOTO

Victor Nilsson Lindelöf såg ut att kunna kämpa sig till en plats i Manchester Uniteds trupp mot Liverpool.

Men nu har ett besked inifrån United-lägret inneburit ett bakslag för svensken. 

Det blev 90 minuter mot Basel och CSKA Moskva i Champions League och lika många mot Burton i ligacupen. Men Victor Nilsson Lindelöf har fortfarande inte noterats för en minut i Premier League sen sommarens flytt från portugisiska Benfica till Manchester United. 

Phil Jones spelklar

I och med Phil Jones skadebekymmer såg det ut som att Nilsson Lindelöf i alla fall skulle få en plats på Uniteds bänk under helgens match mot Liverpool. Jones lämnade återbud i sista stund till Englands VM-kvalmatcher mot Slovenien och Litauen på grund av ett krånglande knä. Det togs för givet att Jones skulle få svårt att hinna tillfriskna i tid till Liverpool-rysaren – men enligt ESPN drog han sig ur truppen endast som en säkerhetsåtgärd.

Nu sägs United hysa gott hopp om att Jones kan bli spelklar. Det innebär att Nilsson Lindelöf är kvar på sin vanliga plats i backhierarkin. 

Det återstår att se vad tränaren José Mourinho tar för beslut Foto: FRANK AUGSTEIN / AP TT NYHETSBYRÅN

"Känner ingen stress"

När svenska medier fick prata med Nilsson Lindelöf inför VM-kvalmatchen mot Luxemburg visade han dock inga tecken på oro över sin situation i United. 

– Jag känner ingen stress. Jag är i en av världens bästa klubbar, det är klart att det är tuff konkurrens. Men det får få den tid det tar, sa Nilsson Lindelöf då. 

Jones ser alltså ut att kunna spela, men både Marouane Fellaini och Paul Pogba kommer att stå utanför Uniteds matchtrupp på grund av skador. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!