Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historiska bedriften mot ”Big Six”-lagen

Foto: MICHAEL REGAN / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHAEL REGAN / STELLA PICTURES / PA

Bakslag för Tottenham i jakten på Champions League.

Spurs föll med 3-1 borta mot Leeds - och den åtråvärda fjärdeplatsen blir allt svårare att nå. 

Kampen om tredje- och fjärdeplatsen i Premier League, som kvalificerar lagen till nästa års Champions League, har varit stenhård hela våren.

Inför Tottenhams match mot Leeds hade Spurs chansen att sätta rejäl press på både West Ham och Chelsea inför deras respektive matcher i helgen.

Men så blev det inte. Istället gick det mesta emot Tottenham på Elland Road. 

Stuart Dallas gav Leeds ledningen efter 13 minuters spel. Heung-min Son kvitterade förvisso drygt tio minuter senare, men det var inte Tottenhams match.  

Patrick Bamford ökade på till 2-1 för hemmalaget strax innan paus efter ett vackert anfall. Och i matchens slutskede ökade Rodrigo Moreno på till 3-1. 

Leeds först sedan 2010

Förlusten innebär att Tottenham fortsatt har fem poäng upp till Chelsea på fjärdeplatsen med tre omgångar kvar att spela. Chelsea har fyra matcher kvar. 

Hemmalaget Leeds har i sin tur nu tagit hela 50 poäng i ligan under sin första säsong i fotbollens finrum efter uppflyttningen i fjol. 

Faktum är att Leeds inte har förlorat mot något av de så kallade ”big six-lagen” på hemmaplan under säsongen. Marcelo Bielsas lag har bara släppt in två mål under matcherna. Det senaste laget som lyckades med samma bedrift var Birmingham säsongen 2009/2010. 


LEEDS MOT BIG SIX

1-1 mot Manchester City

0-0 mot Arsenal

0-0 mot Chelsea

1-1 mot Liverpool

0-0 mot Manchester Utd

3-1 mot Tottenham